Byt regering – Byt politik!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Gårdagen blev lång. Upp kl. 04.15 och i säng 01.30. Så är det när det är kongress. Fredagen innebar både framgångar och motgångar men mest framgångar. Och så skall det naturligtvis vara. Tänk vad tråkigt att få rätt i alla frågor på en partikongress: att vara precis den genomsnittlige vänsterpartisten.

Det började riktigt bra. Johan Zandin och jag fick med oss kongressen att byta en tråkig rubrik ”Ny regering – Ny riktning” mot det mer slagkraftiga ”Byt regering– Byt politik”. Argumentationen var så framgångsrik att partistyrelsen i debatten jämkade sig med vårt förslag och drog tillbaka sitt eget.

Kul. Jag var med och knåpade ihop den parollen för 17 år sedan. Det var på sensommaren 1993 och jag var aktiv i Ung Vänster och Vänsterpartiet i Dalarna. Den förre riksdagsledamoten Lars-Ove Hagberg och hans efterträdare Hans Andersson skulle knåpa ihop ett flygblad inför en kampanj ett år innan valet för att kasta ut regeringen Bildt. Layouten och det trycktekniska skule jag hjälpa till med. Deras rubrik var ”Om ett år: Byt regering!”.

Jag förklarade att det varken funkade innehållsmässigt eller retoriskt. Det räcker inte med att byta regeringen och få tillbaka den socicaldemokrati som hade bedrivit högerpolitik fram till valförlusten 1991. Det måste också till en ny politik. Annars kan man lika gärna rösta S. Dessutom har ”Byt regering” ingen melodi eller rytm. ”Byt regering – Byt politik” har melodi och rytm.

Lite bilder från fredagen och lördag morgon. Fler bilder på Flickr.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Media: GP, GP, GP, GP, GP, GP, DN, DN, DN, DN, Svd, Svd, Svd, Svd, AB, AB, EX, EX, EX,

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Grattis Jöran ! Du är en verklig revolutinär och förnyare ! Tänk bara att få en sån snilleblixt ! Jag lyfter på min borgliga hatt för ditt nyskapande att byta ordet ”ny” mot ”byt” . Vilken kreativitet !

    Jag ser heller ingte några palestinaschlar på bilderna. Är de censurerade ? Det däremot är i min smak.

  2. Jag ser att innehavaren av denna blogg faktiskt har klätt upp sig i kostym! Men är detta patriarkala symbolplagg verkligen förenligt med en socialistisk levnadsstil? Hade det inte varit mer PK med exv. murarskjorta till bredspårig manchester och ett lite mer vildvuxet skägg?

    Sedan har jag inte fått förklarat för mig _hur_ du menar att produktionsmedlen skall ställas under demokratisk kontroll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: