EU-parlamentet limmade igen truten på EU-kommisionen med köttklister

EU-kommissionens förslag från i februari att tillåta köttklister fick i dag stryk i EU-parlamentet under sessionen i Strasbourg. Röstsiffrorna i parlamentet blev 370–262. Fantastiskt starkt jobbat av bl.a. Eva-Britt Svensson (V), Åsa Westlund (S) och Carl Schlyter (MP).

När EU-parlamentet nu limmade igen truten på EU-kommissionen med köttklister var det en seger för EU-medborgarna. Inte för att våra rättigheter stärktes men kommissionen hindrades från att försvaga dem. I alla fall denna gång.

Om köttklister, trombin,  tillåts skulle EU:s köttätare vara än mer osäkra vad de stoppar i sig än idag. Det är det andra bakslaget för kommissionen på kort tid. Det mesta tyder på att deras krav att få godkänna medlemsstaternas budgetar innan de nationella parlamenten och medborgarna skulle få se förslagen också stöter på patrull.

Eva-Britt Svensson berättar på sin blogg om omröstningen. Åsa Westlund som fick en dotter i måndags, kommenterar beslutet i ett pressmeddelande. Läs även Jens Holms kritik av jordbruksminister Eskil Erlandsson (C).

Läs alla mina inlägg om EU.

Media: EX, DN, Svd, AB, GP, Svd, Svd,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om inlägget

Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: