Läskigt med skottlossning nära barnens skola, ändå är vi trygga i Gårdsten

När min sambo skulle hämta barnen idag sköt någon i närheten av skolan. Ingen är skadad, inga hylsor har hittats och ingen har gripits. Det är läskigt att det sker så nära barnens skola. Å andra sidan tyder det mesta på att skotten avlossades i den kuperade terrängen. Risken att någon skall träffas av en olyckshändelse är liten. Skulle några barn ha lekt i området kunde det ha gått riktigt illa. Å andra sidan blir folk knivskurna i centrum och på Hisingen. Dessutom är fortfarande hemmet den farligaste platsen för kvinnor och kanske även för barn. I alla fall när det gäller risken att utsättas för våld.

I diskussionen är det viktigt att skilja på trygghet och säkerhet. Säkerhetsåtgärder skapar inte alltid trygghet. Falsk trygghet kan skapa osäkra miljöer. När allt kommer omkring trivs vi i Gårdsten och vi känner oss trygga.

Annonser

8 Comments

Lägg till →

 1. Är skottlossning nära hemmet och nära barnens skola ”i den kuperade terrängen” acceptabelt, Jöran?

  Anser du (och vänsterpartiet?), att skottlossning nära hem och skola är acceptabel, så länge som dina barn inte blir beskjutna i hemmet?

  Kan väljarna alltså dra slutsatsen, att du (och vänsterpartiet?) skulle tycka att det vore helt OK, om ett skjutfält gränsade till skolan?

  Vad skulle du betrakta som oacceptabelt? Tacksam för svar.

  • Jöran Fagerlund 27 maj 2010 — 12:06

   Nej, självklart är inte skottlossning acceptabelt. Det kan du inte rimligtvis hävda att jag skriver heller. Jag konstaterar att risken att någon skulle träffas av gårdagens skottlossning minskade på grund av terrängen, inte att skottlossningen var acceptabel. Bara för att man konstaterar en möjlig orsak till att en olycka inte leder till större skador innebär det inte att man accepterar brister i säkerhet som ledde fram till olyckan.

   Vänsterpartiet jobbar aktivt för att minska kriminaliteten. Senast igår, dvs. samma dag som skottlossningen här i Gårdsten, behandlade vi två ärenden i kommunstyrelsen som berör arbetet mot kriminalitet. Du kan läsa mer här.

   • Nej, jag hävdar inte, att du skriver att skottlossning är acceptabelt.

    Jag påpekar, att du INTE skriver, att skottlossning inte är acceptabelt. Tvärtom – så försöker du (och vänsterpartiet?) tona ned skottlossningen genom ett resonemang, att ”hemmet [är] den farligaste platsen för kvinnor och kanske även för barn”.

    Vänsterpartiet har noll trovärdighet betr. att ni skulle ”[jobba] aktivt för att minska kriminaliteten”.

    Ni är politiskt ansvariga för den brottslighet, som ni har importerat och fortsätter att importera.

  • De här kommentarerna från Claes Bjerkne 2008, VD för Göteborg&Co under 18 års tid, sammanfattar kommunens hållning till våldet i Göteborg:

   ”-Vi har ingen ambition att ändra på varumärket, det vore att lägga sig ner för brottsligheten, men visst ska man ha respekt för frågan, säger Claes Bjerkne, vd för Göteborg & Co.

   Hittills har besökarna inte svikit staden, säger Bjerkne och tillägger att det nog behövs än mer oroligheter och våld för att folk ska börja tveka att besöka Göteborg.

   – Nej, vi kan inte se att det skulle göra något på den faktiska turismen.”

   Fy xxx!!! Vår kommun bryr sig inte om folk blir skjutna så länge det inte påverkar turismen och Göteborgs varumärke för mycket! ”Det behövs än mer oroligheter och våld”. Hur kan man säga något sådant?? Har kommunen blivit ett syndikat som kämpar mot sitt folk?

   Och Gårdsten är sannerligen inget tryggt område. Det var ju en trettonårig kille som blev brutalt nedstucken för ett par år sedan och sedan blev Hugo Brito ihjälskjuten någon vecka senare. Bara ett par exempel.

 2. Håller helt med dig . Hemmet är den farligaste platsen åtminstone för kvinnor vars män tillämpar de muslimska reglerna.
  Eller för att citera Albert Engström: när en kommer hem sa di va så di klättrer etter väggera å bara vell ut.
  Men det var för 100 år sen. Muslimerna har ungefär samma kvinnosyn iår 2010.

  • Jöran Fagerlund 27 maj 2010 — 10:34

   Hemmet är den farligaste platsen för svenska kvinnor. Det har varken med religion eller etnicitet att göra. Kvinnomisshandel är en del av den svenska kulturen men borde inte vara det.

 3. Hur länge ska vänstern lägga ner fritidsgårdar och skolor och låta resten ruttna bort (någon politiker som någonsin satt sin fot på Bläseboskolan eller sjumilaskolan???) och tro att att den här stan inte ska gå under? Göteborg är en av hela Europas farligaste städer med avseende på grov våldskriminalitet. Göteborgs Kommun är ett korrupt träsk och man har fullständigt struntat i ungdom och nu är det payback time. Den förlorade generation slår tillbaka, beväpnad med knivar och skjutvapen och höga på droger. Vilken ironi att det var vänstern och inte högern som lät förorterna falla och hela stan korrumperas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: