Angeredspriset 2010 går till Angered Boxing Club

På medlemsmötet i onsdags beslutade Vänsterpartiet Angered att ge Angeredspriset 2010 till Angereds Boxing Club med motiveringen ”Det är en klubb som tar ett stort socialt ansvar. Klubben har på ideell basis drivit en mycket viktig och uppskattad verksamhet för Angereds barn och unga, såväl flickor som pojkar. Dessa hängivna tränare har betytt och betyder oerhört mycket för våra ungdomar. ABC:s ungdomar går ut med stolthet i steg och styrka i röst, med stor värdighet.”

Birgitta Ceesay.

Angered Boxing Club (ABC) bildades i Gårdsten 1983. ABC har alltid satsat mycket på ungdomsverksamheten, Många av de äldre boxarna i klubben har börjat som tioåriga diplomboxare, boxare som senare har fått vara med och representera Sverige i boxningslandslaget, även under OS- sammanhang. De båda ABC-boxarna Natalie Lungo (EM-silver 2009) och Salomo Ntuve (EM-silver 2009) är bra och fina representanter för Angered och sin sport.

I 23 år har Angereds Boxing Club arrangerat en av världens största boxningsturneringar för amatörboxare. Till förra årets boxningsturnering i Angereds sporthall var ca 570 boxare anmälda från 7 länder. I år beräknas ännu fler boxare delta, tävlingen bara växer för varje år.

Ashraf Nasseri.

– ABC har satt Angered på världskartan. En verkligt värdig mottagare av Vänsterpartiets Angeredspris 2010, säger Birgitta Ceesay, vice ordförande för Vänsterpartiet Angered i ett pressmeddelande.

Angeredspriset kommer att delas ut på Hammarkullekarnevalen i morgon, lördag 29 maj, kl. 15.40–15.45 på stora scenen. Prisutdelare kommer Ashraf Nasseri, förstanamn på kommunlistan i nordost, att vara.

Bettan Andersson bloggar om vårt pris.

Läs alla mina inlägg om Vänsterpartiet Angered.

Media: GP, GP, GP,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: