Varför vill Robert Wells spela för en diktatur?

Gläds Robert åt den bristande yttrandefriheten i Vitryssland också?

När Anna Bergendahl inte gick vidare till final i schlagerfestivalen hördes kommentaren att vi i alla fall har en svensk med i finalen: Robert Wells. Man kan ju undra varför han ställer upp för Vitryssland? Har han något emot demokratiska val och yttrandefrihet?

Hans prestation på scenen är knappt märkbar. Han sitter och klinkar i ett hörn. Vad jag kan förstå är det inget krävande musikstycke. Vilken allmänbegåvad pianist som helst skulle klara det. Det kan inte vara de musikaliska utmaningarna som driver karln.

Det är helt enkelt stålar. Robert behöver lite cash och vill få fart på karriären. Få lite PR inför sommarens Rhapsody in Rock i Dalhalla måhända? Simpla blodspengar är vad det är.

Jag ser ingen anledning att fira att en landsman spelar på uppdrag av den vitryska statstelevisionen. Behöver du pengar så desperat Robert kan du få sova på vår soffa i Gårdsten ett tag.

När det gäller Annas förlust i semifinalen tror jag att det berodde på att hon lade undan gitarren. Det tyckte jag redan i den svenska finalen.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Media: GP, GT, GT, GT, GT, DN, Svd, Svd, AB, AB, AB, AB, AB, Gp, GP, EX, EX, EX, EXDN. GP, AB, ABEX, EX, EX, EX, EX, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, GP, GP, GP, DN, DN, DN, Svd, Svd, Svd, Svd,

15 kommentarer

Lägg till →

 1. Robert Wells spelar där för pengarnas skull, och det är samma anledning som att Maud Olofsson, flera andra allianspolitiker, företagare och kungen väljer att åka dit och dunka dem i ryggarna. Beklämmande.

  Att Karl-Otto lever i villfarelsen att V är kommunister har helt missat att V är det enda partiet, mig veterligen, som protesterat mot kinafjäskandet under detta året och att Maud Olofsson kallat Kina för ”vänner” är beklämmande och han och andra borde vakna upp ur sin törnrosasömn.

  Du kan läsa följande inlägg från min blogg Karl-Otto och konstatera att jag är aktiv vänsterpartistisk politiker: http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/2010/03/mangder-av-ar-sen-jag-skrev-en.html

  Det finns fler på samma tema här: http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/search/label/kina

 2. What the fuck… Varför tror ni att Sverige kan nå en final med medelmåtta?

 3. Han sa på radion att det var hans agent (eller nåt) som till hälften var från Vitryssland – agenten hade helt enkelt bara frågat om Wells ville vara med. Hur nu agenten kände till bidraget vet jag inte – men den vägen var det iaf.

  Och Wells tyckte väl inte att man ska blanda in politik i musik när det inte blandas in i tex sport. Musiken förbrödrade och gjorde världen mer öppen var andemeningen i att han ändå deltog för Vitryssland.

 4. @Erik – du måste vara panikslagen inför möjligheten att de rödgröna tar makten i höst så du tar till vilka låga argument som helst, eller så har du helt enkelt inget bättre att komma med eftersom Jöran har rätt.

  Nej, förresten, nu vet jag. Det är båda anledningarna!

 5. Hammarkullen 28 maj 2010 — 14:29

  Vitryssland påminner faktiskt mycket om Göteborg. Korruption och locket på. Herregud vad man skäms för sin stad!

 6. haha visste de här..vadå diktatur är du särbehandlad på nåt sätt?? eller avensjuk? 28 maj 2010 — 14:23

  de lungt lilla gumman jag förstår din avensjukan även om du inte kan läsa det jag skriver för jag skiter i det för jag vet att du förstår..låten var en kass låt. mycket seg och tråkig kan du inte musik eller?? Vi Svenskar utomlands är putte små..Vi är soklart bäst på allt det får vi lära här oss i Sverige att tycka att vi är bästa på allt när vi inte ens är det har vi inset!! Speciellt inte på msuikk..Svenska tjejer gillar shlager och vi killar gillar hårdrock haha det förklarar saken..destuom vi i Sverige har nåt som heter fjortis..En mode som är absolut annas stil kolla hennes hår..Res utomlands så ser man skillnad på bimbo modet fjorits och riktiga señoritas skärp dig

  Read more: http://www.tornebohm.com/WP/?p=6774#comment-16827#ixzz0pE5llmEL

 7. Du som skriver om att Anna är ful??? Ursäkta om du har dyslexi – då kan du bortse från detta. Men annars, du kan verkligen inte skriva! Stavfel rakt igenom, man förstår inte din poäng.
  Jag som HAR musiköra (och kan stava) kan säga att flera av bidragen som gick vidare sjöngs av artister som inte kan sjunga (lät riktigt surt).
  Och om man ska behöva kommentera kläder och hårfärg (kom igen!! Har varit SÅÅÅ mkt värre förr om åren) – blunda! Det är musiken som ska tävla! Inte hur man ser ut.
  Inget fel på Annas utseende. Och det är inte hon som skrivit låten, du ska rikta kritiken dit den hör – låtskrivaren eller de som röstade fram låten!!!

 8. Skitsamma för vilket land, det är en ”song contest” – och de kunde inte sjunga rent i hans bidrag!!

  Ska man hålla på att kritisera alla länder för att skit de står för, förr och nu, då kan man lika gärna lägga ner skiten, eller??

  • Jöran Fagerlund 28 maj 2010 — 14:27

   Nja, historien tycker jag man kan lägga åt sidan i tävlingssammanhang men samtiden är väl ändå relevant att diskutera? Eller menar du att diskussionen om mänskliga rättigheter kring OS i Kina eller diskussionen kring sexslavhandeln kring fotbolls-VM i Tyskland var helt obefogad?

   Diskussionen kring vilka länder som skall få vara med är också intressant men lite annorlunda än den jag för här. Det är tveksamt om Israel som i praktiken ockuperar Palestina skall få vara med. Norsk, Svensk och Dansk trupp i Afghanistan kanske diskvalificerar oss?

   Nu var det inte detta jag undrade över utan varför Robert Wells väljer att tävla för ett land med uppenbara demokratiska brister. Jag kan inte klandra de vitryska artisterna. Det är deras sätt att försöka nå framgång och leva på sin musik. Om Robert Wells vill vara med kan han ställa upp i de svenska uttagningarna. Han är dessutom etablerad artist och behöver inte göra detta för att slå igenom.

 9. haha visste de här..vadå diktatur är du särbehandlad på nåt sätt?? eller avensjuk? 28 maj 2010 — 13:40

  hur kan man gilla en tjej som sjunger en av dom tråkigaste baladerna i denna skittävling?? så seg låten var desutom är hon inte fin nån stants liknar ett troll med en misshandlade tänder..det handlar om att det ska svänga typisk att vi Svenson har ingen öra till musik eller skön personlighet..och nån i af sa att hon var inte sexistit som dom andra tjejer vilka andra?? Armenien?? hon va riktig snygg och sjöng bra utan att visa nåt!! Avensjuka fö brunetter eller? Den rumänska paret med pianot var helt suverän!! Hon var lite gammal som spelade pianot men visst såg den brunnetten het ändå och hon sjön verkligen bra och snabbt och olika toner fyfan!! Är det avensjuka på dom brunetterna?? Jag tror de..Vi Svenskar borde ändra oss mentalt vi är för mycket vi och det är inte många som gillar oss blonda tyvär så som vi uppför oss..Skärpning!! Israel var min favorit ochså vilken bra lååt!

 10. För att komma från en känd kommunistkramare känns inlägget lite egendomligt för att inte säga falskt.

  • Jöran Fagerlund 28 maj 2010 — 14:17

   På vilket sätt är jag en känd kommunistkramare Karl-Otto? Varje gång jag på ett konkret sätt har diskuterat demokratifrågor här på bloggen har jag tydligt tagit ställning för yttrandefrihet och demokrati. Jag har försökt att bekämpa dina partikamraters inskränkningar av yttrandefriheten på nätet. Du har svarat med Kuba och Kina.

   Samma sak här. Säg något vettigt om Vitryssland, Schlagerfestivalen eller Robert Wells deltagande. Inta en position i sakfrågan Karl-Otto.

   Jag har varit partiaktiv sedan 1989 och deltagit i den uppgörelse med historien Vänsterpartiet genomförde på 90-talet. Ditt parti Moderaterna, som bildades för att samla de konservativa krafterna för försöka hindra allmän rösträtt, har haft en hel massa tveksamma internationella kontakter och aldrig gjort någon uppgörelse med partihistorien.

   Det kan väl inte råda någon tvivel på min vurm för yttrandefrihet när jag låter dig publicera dina ovidkommande osakligheter här på min blogg?

   • Därför att du tillhör V som har sina rötter i Sovjetkommunismen.
    Och dessutom har inte Israel ockuperat Palestina. Det tycks alla utom Henning Mankel och du fattat vid det här laget. Är du månne inte för en 2-statslösning ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: