Göteborgs Budo- och kampsportsförbund tränade tillsammans

Runt 65 personer från 15 klubbar träffades för att träna tillsammans för de främsta instruktörerna i Göteborg. Det var ett lyckat arrangemang. Jag hoppas att det blir mer av detta framgent. Gärna med en gemensam uppvisning som avslutning. Hela schemat hittar du här. Jag har många bra minnen och erfarenheter från liknande arrangemang från Dalarnas budoförbund på 80- och 90-talet. Inte minst för instruktörer är det viktigt att ha koll på vad andra gör. Inte för att jämföra eller att försöka bevisa vilken ”stil” som är bäst utan helt enkelt förstå sina elever. Många som kommer till t.ex. Göteborgs Aikidoklubb har tränat något annat innan. Då är det gott att kunna referera till hur de gör sina tekniker och förklara att vi gör på ett annat sätt.

Själv kunde jag inte vara med på så mycket mer än den aikidoträning Göteborgs Aikidoklubb hade under ledning av Ulf Evenås, 7 dan eftersom barnen blev lite otåliga och vi fick ge oss av till simhallen i Frölunda och leka av oss.

Några andra lyckades jag dock fånga med kameran: iaido, shorinji kempo och capoeira. Betydligt svårare att fota än aikido eftersom jag inte vet vad som skall hända och har svårt att planera. Ett par rutor blev det i alla fall.

Om jag räknade rätt var vi nio från Göteborgs Aikidoklubb vilket var fler än från de flesta andra klubbar.

Läs alla mina inlägg om aikido.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Om inlägget

Aikido

En kommentar

Lägg till →

  1. Varför inte inbjuda din förra chef fru Schuman så kan hon lära sig att klippa till och bryta ner de otäcka karlarna, som hennes elaka tunga ännu inte knäckt? Sporten lämpar sig ju bättre för kvinnor än för barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: