Stödmanifestation i Göteborg i kväll för Ship to Gaza

Blir vi lika många i kväll som den 17 januari 2009?

I kväll samlas fredsvänner till en stödmanifestation för Ship to Gaza kl. 18.00 på Gustaf Adolfs Torg. Kom du också och visa ditt stöd till de oskyldiga civila och aktivister som nu drabbas av Israels övervåld. Läs mer på Facebook. Ung Vänster sammanställer en lista med alla manivestationer i Sverige. Läs även partidistriktets hemsida.

Vänsterpartiet fördömer Israels agerande. Hans Linde (V) kommenterar morgonens nyheter:

Jag känner sorg och bestörtning över Israels agerande. Man krossar fredlig och folklig solidaritet med det grövsta av våld, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson (V). Israels regering skriver med blod in sig i historieböckerna som en av vår tids värsta förbrytarregimer, de kan inte kallas för något annat än ”satans mördare”!

Från ”Mellanösterns enda demokrati” meddelas att ”Israels militära censorer förbjuder rapportering om att människor har skadats och förts till sjukhus, efter uppgifterna i israelisk tv”. Vackert!

Nu måste regeringen agera med kraft mot dessa pirater. Det är helt oacceptabelt att borda fredliga skepp med humanitärt bistånd på internationellt vatten. För egen del börjar det bli dags att damma av Vänsterpartiets motioner till fullmäktige om solidaritet med Gaza och bojkott av Israel. Jag vet att kommunfullmäktige inte är allt här i världen, och ytterst sällan den viktigaste politiska arenan för någonting, men vi måste jobba på alla fronter.

Skriv på namninsamlingen för att EU skall avbryta handelsavtalet med Israel.

Andra bra bloggar: Ung Vänster, Jonas Sjöstedt, Lasse Strömberg, Jinge1 och 2, Jens Holm, Röda Berget, Emil Broberg1, 2 och 3, Svensson, Stockholmsvänstern.

Läs alla mina inlägg om Gaza, Palestina, Israel, Ship to Gaza, solidaritet.

Media: GP, GT, GT, GT, GT, GT, GT, GT, GT, GP, GP, GP, GP, Svt, DN, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svt, Svt, Svt, Svt, Svt, DN1,2,3,4,GP1,2,3,4,5, EX1,2,3,4,5,6,AB1,2,3,4,5,6,7, 8,9, 10,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

12 kommentarer

Lägg till din →

 1. Det är alltid lika tragiskt att läsa flummande vänsternissar visa sin naivitet.
  Israel gjorde rätt som bordade.
  IDF gjorde rätt som försvarade sig mot dessa nazister, islamister/muslimer och vänsternissar som tyckte det var fredligt att kasta ner judar i vattnet från båten efter att först slagit personen med järnrör.

  Det sjukaste måste ändå vara att ni stödjer mördare och folkmordsivrare. Jag kommer aldrig förstå hur den mentala kapaciteten har lyckats försvinna från er, till att bli sådana våldsförsvarare.

  • Jöran Fagerlund 01 juni 2010 — 15:35

   Nu var det ju israeliska soldater som bordade skeppet på internationellt vatten helt i strid med internationell rätt. Det var israeliska soldater som sköt med skarp ammunition. Det var israeliska soldater som mördade.

   • I strid med svensk rätt också, de åtgärder israeliska soldater vidtog på det svenskflaggade fartyget (t.ex. olaga hot, olaga tvång, olaga frihetsberövande/människorov, misshandel) begicks på svenskt territorium och bör bedömas enligt Brottsbalken.

  • Anders Åberg 01 juni 2010 — 17:09

   Man undrar över din egen mentala kapacitet när du för att använda dina egna ord, stödjer mördare och blir en sådan våldsförsvarare.
   I det här sammanhanget fattar nog alla med tillräcklig sådan kapacitet vilka mördarna var.
   Ditt inlägg känns fanatiskt och motbjudande.
   Innebörden i det du skriver är ju att israel har rätt att mörda alla ”nazister, islamister/muslimer och vänsternissar” efter eget godtycke.

 2. Det kan inte jämföras!!

  Josefine :Ser verkligen upp till Israel och deras politiker som inte viker sig för Islamistiska terrorister eller andra flummiga aktivister. Till skillnad från våra syltryggade politiker som bara vill sänka skeppet Sverige med ohejdad invandring av kriminellt pack i parti och minut. Synd att inte Mona Muslim var med men hon är ju upptagen av svenska!? valkampanjen i Irak(!)

 3. Anders Åberg 31 maj 2010 — 16:25

  Intressanta kommentarer här, det verkar som alla utom DickeFix tycker det är helt okej att israel mördar civilpersoner på internationellt vatten.
  Ni kanske tycker dom borde komma hit hem också och skjuta skallen av alla som vågar kritisera apartheidstaten israel.
  Hoppas vi blir många som visar att vi till skillnad från dessa är civiliserade människor kl 18 på Gustaf Adolfs Torg.

 4. Ser verkligen upp till Israel och deras politiker som inte viker sig för Islamistiska terrorister eller andra flummiga aktivister. Till skillnad från våra syltryggade politiker som bara vill sänka skeppet Sverige med ohejdad invandring av kriminellt pack i parti och minut. Synd att inte Mona Muslim var med men hon är ju upptagen av svenska!? valkampanjen i Irak(!)

 5. Israel verkar som vanligt svarat med övervåld när de känt sig provocerade. Men det är långtifrån alla judar som stödjer Israels hårdföra militanta politik. Det finns många judar som är helt emot Israels rasistiska behandling av palestinierna. Dessa måste nu göra sin röst hörd för att förhindra att kritiken mot Israels politik omvandlas till allmän antisemitism.

  Sionismen var en judisk nationalistisk rörelse som ville att judarna skulle få ett hemland. De var därmed inte så olika de palestinier som idag vill uppnå en fri och självständig palestinsk stat. Liksom palestinierna använde en del militanta sionister terrorism som politiskt medel, t.ex. Sternligan med Yitzhak Shamir som ledare. De flesta judar är dock inte sionister och även bland sionisterna fanns det många som förordade en politisk linje. Albert Einstein, själv politiskt aktiv jude, skrev 1939:

  “Jag skulle mycket hellre se en rimlig överenskommelse med araberna på basis av fredligt samliv än tillkomsten av en judisk nationalstat. Bortsett från de praktiska synpunkterna motsätter sig min uppfattning om judendomens egentliga väsen tanken på en judisk stat med gränser, armé och ett visst mått av makt, åtminstone tills vidare, oavsett hur liten den må vara. Jag är rädd för att judendomen skulle ta skada till sin själ, i synnerhet genom uppkomsten av trångsynt nationalism bland våra egna, vilket vi ju redan tidigare, utan att det funnits någon judisk stat, måst bekämpa med all kraft.”

  Tyvärr besannades hans farhågor och på samma sätt som militanta islamister förstör Islams anseende så förstör de militanta och nationalistiska sionisterna judendomens anseende.

 6. Nu är de på gång igen alla israelutrotarna ! Vad som exakt skedde vet vi i skrivande stund inte men att det var uträknat framstår redan som klart. De var varnade flera gånger av Israel. Det hade gått bra att lasta av i Israel och låta varorna med lastbil transporteras till Gaza. Ingen tror väl att Israel tillåter import av raketer !
  Nu får man framstå som offer. Nyttiga idioter säger terroristorganisation Hamas och kommer att ytterligare miljarder US Dollar.
  Jippot var varnat flera flera gånger av Israel. Försöket med båtar var bara ett fräckt försök att få det odemokratiska Hamas med sina sharialagar, att framstå som en legitim företrädare för alla palestinier.
  Men judehatarna fick ändå som de ville tyvärr ty ilskan riktas nu mot judarna som bara vill försvara sitt land !

 7. Finns fina bilder på hur en fredsaktivist slår ursinnigt på en israelisk soldat.
  Självklart ett tecken på kärlek.
  Kan ses på BBC:s hemsida.

 8. Dan Johansson 31 maj 2010 — 11:29

  Det var väl uträknat från början speciellt när de så kallade ”fredsdeltagarna” börjar skjuta och hota soldaterna.
  Liknande många andra aktioner för att smutskasta någon.
  Om nu aktivisterna vill ge Gaza folket förnödenheter etc. då fick dom möjlighet till detta genom land men då hade väl allt gått åt pipan med att smutskasta Israel.
  Aktivisterna visste att soldaterna var tvungna att borda fartyget. Därför angrep dom soldaterna som var tvungen att försvara sig. Det hade jag gjort och säkert många andra. Det beror helt på vilka ”skor” man står i. Stödmanifestationen ikväll var väl också förbered.
  Det krävs inga hjärnceller för att skapa krig men det krävs mod för att ha tolerans, respekt, kärlek och förståelse för att vilja fred.

 9. Ship to Gaza var fel sätt, öka lastbilstrafiken som kontrolleras innnan den släpps in istället.
  Islamister som stödjer Hamas från Turkiet som skriker allahu akbar och attackerar de bordande visar på problemet med dessa Islamister. Gaza ska ha demokrati säger S,MP,V i ett gemensamt uttalande? Men isåfall måste Hamas bort de ÄR inte demokratiska utan vill ha sharia lagar.
  Fredsaktivisterna blev nu även om syftet var gott Hamas nyttiga idioter.
  Ship to Gaza är ingen fredsaktion, de som är med är lurade, det är Islamister från Turkiet och Hamas sätt att starta en ny konflikt mot Israel. För Hamas duger inte kontrollerade konvojer med lastbil, de vill smuggla in mer raketer etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: