Konsthallen blir kvar

I går beslutade kulturnämnden att dra tillbaka planerna på att stänga konsthallen. Det är bra. Nu framkom det också tydligt att det hela var tänkt som ett besparingsförslag. Det är också bra att detta kommer fram i ljuset. Förvaltningen skall nu hitta andra besparingsåtgärder. Det är mindre bra.

Nu kommer besparingarna på Göteborgs kultur ändå men på något mindre synligt sätt. Samma sak kan man säga om lyckade protester för att rädda skolor och bibliotek. Besparingarna kommer någon annan stans om inte de styrande tar sitt ansvar och höjer skatten.

Jag tycker att det är bra att människor tar ställning för konkreta verksamheter och vill rädda sitt bibliotek eller sina barns förskola. De flesta vill också utveckla välfärden och stoppa alla nedskärningar. Ingen säger ”spara på äldreomsorgen i stället för mina barns skola.”

Svenska folket är villigt att betala mer skatt för att få bättre välfärd och mer kultur. Vänsterpartiet är det enda partiet i fullmäktige som går göteborgarnas önskemål om höjd skatt för bättre välfärd och mer kultur till mötes. Vi föreslår en skattehöjning med 50 öre per intjänad hundralapp för att skapa världens bästa välfärd – utan vinstintressen. Den logiska konsekvensen för alla som vill rädda konsthallen utan att göra nedskärningar i övrig kulturverksamhet är att rösta på Vänsterpartiet i september.

Media: GP, GP, GP,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: