Viktigt att mutskandalen kom upp i fullmäktige

Min fråga till kommunstyrelsens ordförande angående vilka åtgärder som vidtagits och kommer att vidtagas med anledning av muthärvan i Göteborg var välbehövlig. Anneli Hulthén fick möjlighet att svara. Jag tycker att hon borde ha varit glad för möjligheten. I stället lät hon nästan arg för att jag frågade och gav henne möjligheten.

När vi, via media, nås av uppgifter om oegentligheter och mutor i stadens verksamheter är det rimligt att kommunfullmäktige, som är Göteborgs Stads högsta ledning, får en genomgång av vilka åtgärder som har vidtagits för att hitta de ansvariga och skyldiga samt vilka åtgärder som kommer att vidtagas för att något liknande inte skall inträffa på nytt.

Skandalen har flera dimensioner. En är att anställda i kommunen tycks ha skott sig på göteborgarnas bekostnad. En annan är att företrädare för staden gjorde sig onåbara för media och till och med hyrde in väktare för att hindra journalister att göra sitt jobb.

Läs mer här. Läs alla mina inlägg om kommunfullmäktige här.

3 kommentarer

Lägg till →

  1. Muhammed Johansson 10 juni 2010 — 01:54

    Man förstår nu varför alla skolor och fritidsgårdar tvingades läggas ner, varför vägarna ser ut som i Afrika, varför skräpet i buskagen aldrig tas bort, varför det är skottlossning och knivrån varje dag, varför kackerlackorna springer i förortslägenheter, varför gamla människor inte får vård, varför skolbarnen inte får pennor, varför inte snön på min gata inte skottades, varför mobiltelefonmaster placeras runt folks husknutar, varför politiker inte svarar på frågor och portar obekväma personer på offentliga möten. Man förstår nu vart alla pengarna gick. Göteborgs Kommun har inte längre något förtroende bland stadens medborgare. Förstår politikerna inte vilken oerhörd skada de har orsakat? Erik har helt rätt, de på kommunen som begår brott och bedrägerier på folkets bekostnad måste ställas inför rätta och skickas bakom lås och bom, men jag har tyvärr inga förhoppningar om att så kommer att ske. Man offrar en och annan syndabock på förvaltningen på sin höjd och kör sedan på som vanligt. Men konsekvenserna kommer bli fullständigt förödande för Göteborg. Vår kära stad spårar redan ur i våldsam gängkriminalitet och den organiserade brottsligheten förstör våra ungdomar med en flod av knark. Politikerna i kommunstyrelsen har försummat detta fullständigt för att istället sitta på 25(!) olika styrelse- och stiftelseposter. Hur kan politiker sköta sina uppdrag när de sitter i dussintals bolagsstyrelser? Det är rent absurt! I detta katastrofala läge i muthärvan skulle alla politiker i kommunstyrelsen inte syssla med något annat än att få fast på de som fifflat i kommunen, men har de alla rent nog mjöl i påsen för att ”vända på stenar” som Hulthen ironiskt sa för ett tag sedan? Istället är det enda man märker en tryckande tystnad från nästintill alla politiker, trots löftet om att vända på stenar. Vi sitter nu hemma och lider. Tusentals av oss. Svikna och bedragna av vår egen kommun. Godnatt.

  2. Ni har väl en sosse som ordförande i kommunstyrelsen, kan jag tänka. Därav svaret du fick. Ni får väl kolla med Högsbo, om de har något rum ledigt, sånt här fiffel och båg kan vi inte acceptera.

  3. Men Anneli Hulthén låter ju nästan alltid arg och sur. Varför förvånas?

    Bra att du tar upp detta i kommunfullmäktige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: