Regningt i Ransäter

L1120373.jpg

Barnens favorit Kersti Ståbi harde dragkamp med sin långa hårfläta

Den 40:e upplagan av Ransäterstämman blev en blöt historia. Inte som ungdomens hultsfredsfestivaler och Dalarock utan meteorologiskt. Det regnade hela fredagen och stora delar av lördagen. Inte de trevligaste förhållandena  för en tältutflykt med familjen men skam den som ger sig. Vi packade in småttingarna i etanolbilen och for till Värmland i fredags.

L1120360.jpg

Eftersom det är min sambo som är bäst på att dansa folkdans brukar jag mest hålla reda på barnen och i år såg jag endast en konsert från början till slut: visberättaren Kersti Ståbi. Hon trolband publiken, både stora och små. Efteråt utmanade hon småttingarna på dragkamp med hennes långa fläta.

Ransäters hembygdsgård bjöd på ett tappert motstånd mot vätan men det blev lite lerigt trots allt. inomhus var dock stämningen och temperaturen på topp.

På lördagförmiddagen bar det av till Ekshärad för att gå på rovdjurscentret. Väl framme visade det sig att rovdjursutställningen i Ekshärad inte längre befann sig i Ekshärad. Den flyttade till Råda för fem år sedan så vi fick fara tillbaka ett par mil samma väg som vi kom. Rovdjurscentret är väl värt ett besök. Längs väg 62 finns även mängder med loppisar. Själv slog jag till på såväl Tupperwareburkar och böcker för fem kronor styck.

L1120367.jpg

L1120369.jpg

L1120374.jpg

Om inlägget

Kultur

En kommentar

Lägg till →

  1. Fia med foten 14 juni 2010 — 12:36

    Trodde riktiga miljövänner körde elbil ! Vilket pinsamt avslöjande ! Allt gullande med miljön liksom försvann. Sitter inte engagemanget djupare än så kanske du kan fås att gå med i M mot några brakluncher ? Bara att ringa !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: