Bara hyresrätter kan komma på tal på Brännö

L1010920.jpg

Brännö är packmopparnas förlovade hemland.

Miljönämnden yttrade sig idag över två byggärenden på Brännö i stadsdelsnämnden Södra skärgården. En detaljplan vid Flogenvägen och en vid Dunderstigen.

Södra Skärgården är en av de stadsdelar som har störst brist på hyresrätter och därför är segregationsproblematiken bland de svåraste i Göteborg.

Därför kan jag inte tillstyrka byggnation av ytterligare tre enbostadshus. Det enda som kan komma på tal på Brännö är hyresrätter.

I övrigt behandlade vi flera intressanta ämnen idag. Det var dock inga fler ärenden som jag hade yrkanden på. Vi gjorde en behovsutredning som lagen kräver.

Dessutom påbörjade vi arbetet med ett nytt inriktningsdokument. Förvaltningen redovisade vad som har gjorts med anledning av årets iniktningsdokument.

Osäkert om trängselskatt gör att miljökvalitetsnormen för luft kommer att klaras

Miljönämnden beslutade, på mitt initiativ, 2009-02-17 att som tillsynsmyndighet förelägga Vägverket och trafiknämnden att inkomma med en plan för hur miljökvalitetsnormen för kvävedioxid skall klaras i Göteborg. Nu har även Trafikvrket, som Vägverket numer är en del av, kommit med sin redovisning. Det verkar osäkert om trängselskatten gör att vi klarar miljökvalitetsnormen för luft. Troligtvis behövs fler åtgärder. Det visar att Vänsterpartiet hade rätt som krävde att K2020 skall syfta till att minska biltrafiken. Synd att ingen annan gick på den linjen.

Eftersom det var en heldag bjöds det på lunch och vi får ”långt arvode”. Allt redovisat på min sida ”Gratis kalorier och andra förmåner”.

Läs alla mina inlägg om miljönämnden.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Jag tror nog knappast att de boende på öarna i södra skärgården tillhör dina starkaste sympatisörer… *S* och att de starkt ogillar vad en väsnterpolitiker från ”förorterna i nordost” vill styra och ställa över dem.
    Nej, låt dessa likt Torslanda få bilda egen kommun tillsammans med Askim!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: