Mörkläggningsmoderaterna

Ännu inte bortraderad på bilden av regeringen men Sven-Otto Littorin finns inte längre i bildarkivet på regeringens hemsida.

Mörkläggning tycks vara Moderaternas huvudstrategi. Statsministern visste redan i onsdags att arbetsmarknadsministern var anklagad för sexköp. Ändå lät Fredrik Reinfeldt Sven-Otto Littorin skylla sin avgång på oro för sina barn och depressioner i samband med en skilsmässa och vårdnadstvist. Det var lumpet och lågt.

Sven-Otto Littorin skall anses oskyldig till dess att motsatsen är bevisad. Det borde justitieminister Beatrice Ask tänka på. Om vi hade följt hennes förslag skulle polisen skicka ett gredelint kuvert hem till Sven-Otto Littorin inom kort för att hans familj skulle förstå att han var anklagad för ett sexbrott. Hela historien visar hur absurt hennes förslag är.

Samma sak gäller Carl Bildt som jag kommenterat tidigare. Att vara oskyldig innebär dock inte automatiskt att man är lämplig att vara minister. En grundförutsättning för lämplighet som minister är förtroende från folket. Därför gäller öppenhet. På presskonferensen i onsdags kunde statsministern och arbetsmarknadsministern ha sagt: ”Sven-Otto Littorin är anklagad av Aftonbladet för brott mot sexköpslagen. Detta är en lögn. Vi låter rättsväsendet avgöra skuldfrågan…” Eller om anklagelsen är sann: ”Tooto har gjort en jävlit dum grej…”

I diskussionen har det framförts att Sven-Otto Littorin genom att kommentera anklagelsen innan Aftonbladet publicerat skulle omöjliggöra ev. förtalsanmälan senare. Det kan inte vara det viktigaste i dagsläget. Om Littorin är oskyldig till anklagelserna måste prioritet ett vara att rentvå sig i offentlighetens ögon, inte vinna en juridisk process om ett halvår.

Nu väljer Littorin och Reinfeldt att göra samma sak som Bildt: undvika de viktiga frågorna, mörka och hitta svepskäl till att inte ge insyn. De är så besatta av makten att de tror sig klara sig undan genom att mörklägga.

Bloggar: Jinge, Jonas Sjöstedt, Paul Ronge, Staffan Dopping, Jerker Nilsson, Stefan Stenudd, Svensson,

Media: GP1,2, AB1,2,3,4,5,6, SVD1,2,3,4,5,6,7, DN1,2,3,4, EX1,2,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Om inlägget

Politik

5 kommentarer

Lägg till →

 1. Jag förstår om Sven-Otto Littorin ville avgå då det var enda sättet för honom att undvika publicering. Som Aftonbladet själv sa, initialt planerade de att inte publicera eftersom han inte längre var en offentlig person.

  Sedan började Aftonbladet säga a för att sälja några fler lösnummer, och plötsligt gick drevet igång och krävde b.

  För Reinfeldt däremot var situationen enkel. Han ville inte sänka Littorins vårdnadstvist genom att ens antyda vad Aftonbladet hade för ”snaskigt” som de ville prata om, oavsett hur ogrundade tidningens anklagelser var, därför att då hade tidningen kunnat referera honom som utgångspunkt istället för som nu stå själva i stormen.

 2. Först så får S(S) oss att tro på fakta, de vet vara felaktigt, missvisande, skadligt eller rent kriminellt, fakta som de vet utom alla rimligt ställda tvivel vara osanna. Därefter handlar väljare på dessa fakta, i god eller ond tro, för att dessa fakta har presenterats för henne/honom som den enda möjligheten. Därefter har folk handlat efter era råd eftersom det är olagligt att inte göra det. Slutligen, så blir den väljaren skadad på ett flertalet olika sätt pga missrepresentation. SS använder metoder som KGB brukar. De har kontakter med den undre världen. Vem vill ha dessa übermänschen till ledare?

 3. Littorin är som sagts tusen gånger redan inte åtlad eller ens utredd av polisen.
  Det är inte ens en misstanke. Bara ett påstående från ena parten. Spekulationer säger man i TR.
  Det kan ju mkt väl vara som han säger. Att han inte står utmed mediabevakningen av hans skilsmässa, vårdnadstvist mm.
  Tror Geijeraffären kom så långt som till förundersökning, men fick sen order av Palme att sluta.
  Littorin har mitt fulla förtroende tills motsatsen är bevisad !

 4. Jag förstår inte de som försvarar Littorin och Reinfeldt med sitt ständiga tjat om att det minsann finns andra som inte heller har hållit sig innanför lagens råmärken.

  ”Missbruk upphäver icke det rätta bruket”, lärde jag mig en gång i tiden.

  Snälla ni, försök lyfta nivån, det skulle ta en ände med förskräckelse om vi rättfärdigade oegentligheter genom att ständigt hitta någon som gjort något som är ”värre”. Geijeraffären var smutsig, visst, men låt oss koncentrera oss på det som sker HÄR och NU!

 5. Mörkläggningsmoderater ?

  Sveriges i särklass värsta sexskandal hände ju under Palmes regering på 70-talet; där kan man prata om mörkläggning; tidningar tystades; locket lades på totalt. Ev snedsprång från Littorins sida förbleknar totalt jämfört med Geijeraffären. Säpo spionerade på en bordell, och där fler av topparna i samhället sprang som kaniner in ovh ut. Otukt med barn, men allt tystnades ner effektivt av S.

  Öppenhet? Se ovan

  Geijeraffären gammal? – det är Littorins ev historia också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: