Viva Argentina!

Vigsel under årets regnbågspromenad i Göteborg.

Notis. Argentinas senat röstade efter en maratondebatt ja till äktenskap för samkönade. Därmed blev Argentina det första landet i Sydamerika som lämnade den ålderdomliga synen på äktenskap att det krävs ett speciellt kön på den man gifter sig med. Sverige befann sig i detta ålderdomliga tillstånd för några år sedan.

Vi har dock kvar den barocka ordningen att religiösa samfund får agera myndighet. Det borde vara självklart att äktenskapet är något en statlig eller kommunal myndighet administrerar och inte kyrkor. Ännu har Sverige en bit att gå innan vi får en äktenskapslagstiftning värd att kalla modern och demokratisk.

Det är bara att säga välkomna till moderniteten, välkomna till samtiden, Viva Argentina!

Bloggar: Ulf Vargek, Alliansfritt, Passion,

Media: GP, SVT, SVT, EX, EX, AB, AB, AB, DN, Svd, Svd, Svd, SSD, GP,

3 kommentarer

Lägg till →

  1. jag tycker V är fascister som inte vill tillåta folk att gifta sig med sina djur, barn eller olika prydnadssaker. kyrkan skall inte bry sig om vad det står i bibeln eller om traditionerna utan man ska lyssna på vad olika företrädare för politiska partier säger, det visar sig ju alltid vara så bra.

    Stoppa V konservatism!

  2. Argentina har gjort bort sig i den ´katolska världen ! Vad är det för fel på att kyrkan ordnar bröllop ? Jag ser inget fel på att människor av olika kön gifter sig med varandra. Måste ju tänka lite på reproduktionen och se den detaljen klarar inte bögarna av, så det kanske inte var meningen.
    Vem som vill får vara bög för min del, jag bryr mig inte, men jag vill inte vara med när de håller på, som de av någon okänd anledning brukar göra på offentliga platser.
    Vad är det för bra med att vara så modern ?

  3. Finns väl inga ”samkönade” människor? Hermafroditer är ovanliga och är knappast befruktningsdugliga. Kanske man menar ”likakönade” äktenskap?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: