Äntligen förbud mot tjurfäktning i Katalonien

TjurfäktningNotis. Kataloniens parlament beslutade idag att förbjuda tjurfäktning från och med den första januari 2012. I Katalonien finns ett fåtal arenor och  Barcelona har bara en aktiv tjurfäktningsarena, Monumental, kvar. Redan 1991 förbjöds tjurfäktning på Kanarieöarna. Äntligen. Inte en dag för tidigt.

Läs alla mina inlägg om djurrätt.

Media: AB1,2, GP, DN, Svd, EX1,2,3,4, Ssd, Svt,

Bloggar: Djurens rätt, Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Om inlägget

Notiser, Politik

13 kommentarer

Lägg till →

 1. Alltså hur kan man vänta i flera timmar i kö på att få se ett oskyldigt djur dö?!!! Tycker det är fruktansvärt! Oj vad jag HATAR TJURFÄKTNING!!!

 2. 1 januari 2012…varför inte redan nu på direkten?…tänk så många stackars tjurar som behöver sätta livet till innan tjurfäktning förbjuds 😦

 3. hur kan nån modern människa inte tycka det spelar nån roll om tjurfäktning förbjuds eller inte? Pga det ändå finns så mkt annat djurplågeri,det ar att ge upp o skita i allt,tur det finns människor som bryr sig om djur o försöker göra vad man kan för att förändra.Tillsammans så går det göra skillnad,för varje generation så blir synen på vad vi människor gör med dom mer synbar……

 4. working class hero 29 juli 2010 — 15:25

  Trots att jag aldrig varit på en tjurfäktning ser jag inte poängen med att förbjuda det. Snacka om att sila mygg. Varje dag äter vi tusentals ton med döda djur som mördats på det mest bestialiska vis (enligt djurrättsaktivister). Jag äter själv 300 gram tartar varje dag, samt sushi, skaldjur, vilt och gris. Vi dödar mygg och knott med myggfällor, sprayar Myrr mot myror, släpper ut minkar som lustmördar all fisk i sjöarna, dammsuger haven på småfisk så att vi stör näringskedjorna och mördar allt liv i haven för att vi gillar odlad lax etc. Själv mördar jag flera hundra möss varje vinter, med råttgift och allehanda fällor. Det skjuts 100 000 älgar varje höst. 10 000 av dem blir offer för ett utdraget djurplågeri eftersom de skadats av klantiga skyttar. Ingen bryr sig om det. Inte jag heller. Varför ska jag bry mig om en spansk uråldrig traditions vara eller icke vara? Trots allt har den någon sorts finess och stil. Jag vet inte vad poängen är med att förbjuda tjurfäktning. Det luktar lite effektsökeri från några sysslolösa hemmafruar. Man ler åt folks litenhet och brist på vyer, men man ska väl vara glad att någon bryr sig om att tandkrämstuben är klämd på mitten. Själv tänker jag på Universum och alltets förgänglighet och existensens meningslöshet och att vår galax äts upp av det gigantiska svarta hålet som galaxen kretsar runt. Ett tag framöver lär det i alla fall bli fullt på läktarna i tjurfäktningsarenan i avvaktan på att kaviartuben är klämd på mitten, smörkniven kletig på skaftet eller dasslocket uppfällt.

  • Jöran Fagerlund 29 juli 2010 — 16:33

   Om man jämför med att galaxen kommer att slukas av ett svart hål bli all politik meningslös. All juridik också. Varför bry sig om ett futtigt mord när galaxen snart förintas?

   Det är skillnad på att döda djur för att få mat och att bara göra det för nöjes skull. Men jag tycker att det är onödigt att döda så många djur som görs idag även för mat. Själv är jag vegetarian och är med i ett parti som vill minska köttkonsumtionen.

 5. Tyvarr sa ar detta politik o inte handlar om djurens ratt,en del utav befolkningen ar emot o andra inte nar det galler att forbjuda sa ska val det oxa handla om nar dom har tjurarna pa ferier o satter eld pa hornen o den springer runt tills den nastan faller ihop ar det inte djurplageri detta ar bara ett exempel det finns manga fler exempel men det forbjuds inte for det kommer ifran KATALONIEN o inte Spanien det ar sa det gar till……..Det ar POLITIK..

 6. Det är svårt att förstå att nästan 2000 år efter Romerska rikets djurhetsning fortförande finns liknande legala djurplågeri.

 7. På tiden att tjurfäktning äntligen förbjuds!

  Karl-Otto: Hur kan man degredera debatten om tjurfäktning till kulturpolitik? Är man inte lite insnöad då?

 8. Till skillnad från många andra tillstår jag gärna, att jag inte är expert på spansk tradition och kultur. Jag avstår således från att ha synpunkter på denna interna spanska kulturdiskussion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: