Mats Pilhem (V) ger Roland Rydin (M) svar på tal om parkeringar

Notis. Vänsterpartiets ledamot i trafiknämnden Mats Pilhem ger idag Roland Rydin (M) svar på tal på GP-debatt.

Jag väljer att utgå från två närliggande områden i Göteborgs innerstad, Haga och långgateområdet. I Haga tänkte man långsiktigt när denna stadsdel rustades upp under 70-80-talet. Parkeringshus placerades i kvarterets ytterkanter, gatuparkering är huvudsakligen korttidsparkering med begränsat antal platser. Kvarteret är välkomnande för dem som bor eller vistas i området. Inga igenbommade butiker till följd av brist på gatuparkering tycks heller vara fallet. Tvärs över Linnegatan finns långgateområdet. Här är det bilarna som dominerar, parkerade på båda sidorna av gatorna. I dessa kvarter är det inte lika välkomnande att vistats och inget tycks heller tyda på att butikerna har ett mer attraktivt läge än i Haga.

Vänsterpartiets vision när nya stadsdelar planeras, som till exempel Södra älvstranden, utgår från att det ska vara välkomnande för att bo och vistas i där. Tänk mer som Haga, mindre parkera bilen utanför dörren. Så ser vår vision om ett framtida Göteborg ut. Så tråkigt att Moderaterna är fast cementerade i nittonhundratalets tänkande där bilen är norm för stadens utveckling och inte människorena som ska leva här.

Mina egna kommentarer på Rydins artikel hittar du här. Förutom att helt undvika klimatfrågan och berör Roland Rydin inte med ett enda ord hur Göteborg skall klara miljökvalitetsnormen för luft.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Om inlägget

Notiser, Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: