Vad hände med arbetslinjen?

Notis. F.D. arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) väljer att ta ut sin avgångsersättning och får därmed lön i ett år till ett sammanlagt värde av 1,3 miljoner kronor. Sådana är reglerna. Littorin har bara följt dem. Men man undrar ju vad som hände med arbetslinjen som går ut på att jävlas så mycket med folk att de får det så dåligt att de tar vilket jobb som helst. Varför har Littorin inga karensdagar? Han sade ju upp sig själv. Varför har inte alla 100% i A-kassa? Leva som man lär är inger för moderaten Littorin.

Jonas Sjöstedt skriver bra om hur regeringens arbetslinje har blivit en fattigdomslinje.

I klartext betyder detta att en växande andel av de arbetslösa får leva under mycket knappa förhållanden. En stor del av dem som drabbas är unga. Många tvingas bo kvar hemma fast de inte vill, andra tvingas att söka hjälp hos kommunernas socialkontor. Om den borgerliga alliansens brutala ”logik” enligt arbetslinjen skulle fungera så skulle den ökande fattigdomen bland arbetslösa innebära att fler kommer i arbete. Men arbetslinjen har kapsejsat och blivit fattigdomslinjen.

Sedan de borgerliga kom till makten har A-kassan försämrats och blivit dyrare. Många anser sig inte ha råd att vara med. Avgifterna är också extremt orättvisa där många LO-medlemmar kan betala 500 kronor i månaden medan många akademiker kommer undan med under hundra kronor.

Läs mina tidigare kommentarer om Sven-Otto Littorin.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , Bloggar: Svensson, Ung Vänster,

7 kommentarer

Lägg till →

 1. Eva-Lena Karlsson 30 juli 2010 — 02:04

  Det finns andra perspektiv när det gäller arbetslinjen, perspektiv som kanske inte alltid kommer fram; Jag berättar lite av min egen historia och när du kommer till Falun kan du, om du vill, få höra mera Jonas! Jag blev utbränd och utsorterad 1999 från arbetsmarknaden här i Falun, Som du ser är det ungefär 11 år sedan. Jag förkortar berättelsen fram till 2007- 2008. Det var då jag erbjöds ett arbete i Pajala. 101 MIL!!! från min hemort, min familj, mitt sociala liv, mitt politiska uppdrag. Enligt ”valpen” på AF:s 0771-linje skulle jag då kräva av arbetsgivaren att få ersättning för resvägen. Den som har sinnena i behåll kan själv räkna ut hur jag som mamma till 2 tonåringar skulle klara av det dagliga livet. Det vill säga INTE ALLS! Det är inte bara dom med taskig utbildning som blir utsatta, utan det gäller oss alla….För mig är det självklart att det som sitter i riksdagen FRÅN BÖRJAN ska ha samma regler på arbetsmarknaden som vi andra. Som systemet är upplagt idag känns det inte seriöst – vare sig när det gäller pensionsvillkor eller vid avgångersättningar. Undrar också vilken a-kassa Littorin tillhör? Om någon?

  • Jöran Fagerlund 30 juli 2010 — 07:51

   Vi får se när jag är ”hemma” nästa gång. Christer Andersson och jag pratade, på kongressen, som hastigast om att kanske göra något. Alltid kul om man kan hjälpas åt.

 2. Roland Persson 29 juli 2010 — 09:30

  Fantastiskt att nu SVEN-OTTO (Brevbärarekusinen) vill ha både avgångsvederlag och fallskärm när han själv förespråkar att helförlamade skall jobba heltid. Att dom aldrig skäms!

 3. Nu måste ju karln ut och söka nytt jobb. Det är väl klart att han måste ha lite stålar innan nästa anställning Var det så svårt att ta in ?

 4. När nu arbetslinjens arkitekt visat ägn så bör naturligtvis alla andra arbetslösa göra som han och också skicka in en ansökan till statsrådsarvodesnämnden.

 5. Varför utgår alla inom vänstern att Sven Otto Littorin har valt att leva på bidrag bara för att han inte redovisar sina planer offentligt? Jag tror att det är så att när man får reda på väldigt lite så fyller man i resten själv baserat på de fördomar man har(om Moderater)

 6. Littorin valde bidragslinjen framför arbetslinjen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: