Moderaten Karl-Otto Hultström blir av med uppdrag efter homofoba kommentarer på min blogg

Ekot rapporterar att Moderaterna i Botkyrka inte kommer att ge Karl-Otto Hultström fortsatt förtroende efter valet med anledning av de homofoba kommentarer han har lämnat i olika namn här på min blogg.

– Han har medgivit att han har skrivit några av de här kommentarerna och han är oerhört besviken framför allt på sig själv och han är ångerfull, säger Jimmy Baker, ordförande för Moderaterna i Botkyrka, till Ekot.

Jag kan meddela att han har skrivit alla. Närmare 300 kommentarer har Karl-Otto Hultsröm lämnat på min blogg med samma IP-nummer och e-postadress.

Men ordvalet i kommentarerna gör alltså att han inte kommer att vara aktuell som nämndeman efter valet i höst.

– Det är inte möjligt för oss att hantera det på något annat sätt just nu annat än att han inte är aktuell för nya uppdrag, säger Jimmy Baker.

Förhoppningsvis utser Moderaterna någon med bättre omdöme och större respekt för alla människors lika värde. Det förtjänar alla som skall få sin sak prövad av Södertörns tingsrätt.

Läs och lyssna på Ekots inslag här. Läs det öppna brev jag skrev till Moderaterna här. Här är ett av de citat som fick moderaterna att agera:

“Bryr mig inte om vad bögarna hålle på med ! Inte vad någon HBT-person gör heller. De får gärna hålla på med varandra men när de ger sig på småbarn går det för långt !
Och bögarna ska inte få adoptera !! Eftersom de inte kan få barn själva måste väl naturen ha menat att de inte ska ha några heller. Ska det vara så svårt att förstå ?”

Jag tackar Moderaterna i Botkyrka för deras snabba agerande och tydliga besked. Ni behöver inte mejla ett svar, jag och väljarna har fått de besked vi behöver.

Läs alla mina inlägg om HBT och Pride.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Media: GP, SR, Svd1,2,3, GT, DN, Svd, EX, SvtDN1,2, 3, 4, 5, Svd, Svd, Svd, AB, AB, AB, EX, EX, EX, GT,

Bloggar: Alliansfritt, Alliansfritts uppdatering, Vänsterpartiet Botkyrka, Ulf Vargek, Jerker Nilsson,

41 kommentarer

 1. […] 5. Moderaten Karl-Otto Hultström blir av med uppdrag efter homofoba kommentarer på min blogg […]

 2. […] 4. Moderaten Karl-Otto Hultström blir av med uppdrag efter homofoba kommentarer på min blogg […]

 3. […] Gröna för Alliansen 06 augusti 2010 Kommentera Gå till kommentarerna Notis. I fredags sparkades Botkyrkamoderaten Karl-Otto Hultsröm från alla sina uppdrag sedan jag hade skrivit ett öppet brev till Moderaterna om Karl-Ottos […]

 4. Jesper :
  Om nu en människa har åsikten att det är fel att bajspackare ska få mobba barn redan från födseln, är han då olämplig som nämndeman???

  Nu är det ju inte homosexuella föräldrar som mobbar någon, utan folk som Karl-Otto och du. Det gör er mycket olämpliga som nämndemän.

  Och för att citera det lysande serie-fanzinet ”Den feta sanningen” av Sara Hansson och Nanna Johansson: ”Vi kan tyvärr inte låta er adoptera. Så homofoba som ni är skulle väl era ungar springa runt och mobba andra i skolan.”

 5. […] att moderaten Karl-Otto Hultström petats från sina uppdrag i Botkyrka sedan jag skickat ett öppet brev till Fredrik Reinfeldt med anledning av Hutsröms homofoba […]

 6. […]  Sunkigare än så här kan det väl inte bli men vänta bara! ▶ No Responses /* 0) { […]

 7. […] är bara att tacka Jöran Fagerlund för att han avslöjat Karl-Otto Hultström och gjort det möjligt att skilja honom från sina […]

 8. Gott!
  Så jävla skönt när de som kastar skit äntligen får tillbaka det.

 9. Bra gjort!
  All heder åt dig.
  Förtroendeuppdrag ska inte innehas av politiker som förtrycker vissa grupper i samhället.
  Det har ingenting med yttrandefriheten att göra.
  Enligt lag så är hets mot folkgrupp förbjudet!

 10. Göteborgsk mutnisse · · Svara

  Betyder detta att det i praktiken är förbjudet att vara motståndare mot samkönade äktenskap och barnadoption av homosexuella? Det är så jag tolkar situationen nu. Om man motsätter sig statens spridande av homosexualitet i samhället hur vågar man då uttrycka sitt missnöje? Ska man söka politisk asyl i t ex Iran och blogga därifrån eller får man blogga från Kumlafängelset om det är dit man blir skickad om man kritiserar hbt?

  1. Nej, det här betyder att man som företrädare och förtroendevald för ett parti inte kan skriva saker som går emot det partiet tycker, eller skriva hatiskt om grupper av människor.
   Alla är fria att säga och tycka vad de vill, men de måste också ta konsekvenserna av det. Om jag till exempel var präst skulle jag förmodligen få sparken från mitt jobb om jag sade att jag hatade Jesus och trodde att han var en zombie.

   1. Jöran Fagerlund · · Svara

    Just så.

   2. Hakan Smedja · · Svara

    Att gå emot sitt parti är nog i de flesta partier helt OK. Det är nog en fråga om hur man gör det. Som förtroendevald förväntas man nog att va tydlig med att man hyser en åsikt som går emot det egna partiet.

 11. Elise Norberg Pilhem · · Svara

  Det är stor framgång för demokratin i Sverige när en rasist och homofob inte längre får fortsätta som nämndeman, och heder till hans parti som förstår detta. Du är en hjälte i dag Jöran! Kämpa vidare på barrikaderna. Alla människors lika värde är en grundbult i ett demokratiskt samhällsbygge.

  1. Jöran Fagerlund · · Svara

   Tack!

 12. Michael Jonasson · · Svara

  Finns dessvärre sjuka människor även bland politiker… och de ska få ha åsiktrer av de flesta slag tycker jag men att kränka människors rätt till sitt eget privatliv och påstå att barn mår dåligt att att växa upp med samkönat föräldrapar är absurt….
  De barnen som har det tufft är i min åsikt de som växer upp med en ensam kämpande förälder och en frånvarande förälder…. Skönt att detta uppmärksammas och på alla plan bekämpas på ett schysst sätt som gjorts här och man kan endast sälla sig till de som hurrar för att Hr Hultström inte längre står oemotsagd

 13. […] inleddes med en intervju med Radio Göteborg om gårdagens öppna brev till Reinfeldt som fick Karl-Otto Hultström (M) att avgå. Det har varit lite intensivt och jag kan konstatera att brevet fick stort genomslag. Tack alla […]

 14. Peter · · Svara

  Bra underrättelsearbete. Även jag har haft denne man i mina kommentarfält, men jag trodde han var ett vanligt fristående högertroll.

 15. Jesper · · Svara

  Gratulerar till ytterliggare ett pinnhack att förstöra vårt samhälle och dess så kallade yttrandefrihet. Ett större antal människor i vår värld anser att homosexualitet är fel och att barn inte skall blandas in i vissa människors förvrängda värld utan få möjlighet att utvecklas normalt! Om nu en människa har åsikten att det är fel att bajspackare ska få mobba barn redan från födseln, är han då olämplig som nämndeman???

  1. Jonas · · Svara

   Har du några belägg för att barn som uppfostras av samkönade föräldrar inte utvecklas normalt?

  2. Anna · · Svara

   Jesper: Genom ditt inlägg med nedsättande epitet om homosexuella män förstår jag att din människosyn är så långt ifrån min man kan komma. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att du ser på världen med dessa förvrängda glasögon. Fortsätt att läsa Jörans blogg med lite öppnare syn så skall du se att världen blir så mycket tervligare för dig att leva i!!

 16. Hultström kan väl inte sägas vara en tiotaggae men jag får gratulera till nedläggningen av en pinntjur.
  Bra jobbat!

 17. Realismus · · Svara

  Så länge jag lever kommer jag att kämpa för rätten till avvikande åsikt. Ingen Änglagård idag i Sverige för dem som har konservativa åsikter. Vi stoppas i karriären och förlorar våra uppdrag. Vart tog demokratin vägen?
  Och – obekväma åsikter, alltså icke politiskt korrekta släpps inte längre fram i media. Gamla Sovjetandan har i nya kläder intagit landet!

  1. Jöran Fagerlund · · Svara

   Karl-Otto får uttrycka sina åsikter. Även här på min blogg. Men för att vara nämndeman förutsätts att man respekterar alla människors lika värde.

   1. Göteborgsk mutnisse · · Svara

    Men det är ju just det ni inte gör när ni tystar ner och avskedar dom som har en annan åsikt om hbt än den politiskt korrekta. Det är en paradox. Att detta skulle handla om ordval ser jag som rent hyckleri av moderaterna. Det handlar om att många traditionella åsikter som folk haft i över 1000 år på några få år inte längre accepteras, trots att de fortfarande har stark folklig förankring. Inser ni inte att det är att rycka upp alla träden med rötterna? Traditionella tankemönster kan inte bara raderas bort och den stora massan som inte håller med kan inte gömmas undan i garderoben. De sociala konsekvenserna kommer bli mycket allvarliga.

    1. Hakan Smedja · · Svara

     Har ni som är emot homosexuella och dess mänskliga rättigheter missat att det är ni som är i minoritet. I alla fall i den del av värden som håller mänskliga rättigheter högt.

     Men ni är högljudda och snabba att döma dem som inre passar er världsbild. Därför måste t.e.x HBT rättigheter alltid skyddas. Den generaliserade missuppfattningen om den andre

    2. Hakan Smedja · · Svara

     Har ni som är emot homosexuella och dess mänskliga rättigheter missat att det är ni som är i minoritet. I alla fall i den del av värden som håller mänskliga rättigheter högt.

     Men ni är högljudda och snabba att döma dem som inre passar er världsbild. Därför måste t.e.x HBT rättigheter alltid skyddas. Den generaliserade missuppfattningen om den andre hotar alltid mångfaldet.
     Regnbågen är så vacker inte för att den är en färgad…

 18. Jöran

  Detta var en prestation utöver det vanliga. Stor respekt! Känns bra att vara i samma ”lag” som du.

  Mvh

  Johan

 19. Så trött på all pk-skit... · · Svara

  Så var det med den yttrandefriheten.

  1. Joppes · · Svara

   Men det handlar inte om yttrandefrihet. Det är ingen som har blivit avskedad från att kommentera bloggar på Internet. Det är någon som helt riktigt har blivit av med sitt uppdrag som nämndeman. Som nämndeman måste man se alla människors lika värde, oavsett sexuell läggning, kön, social grupp, härkomst, utseende etc. Vad är det som är så svårt att fatta?

 20. Schysst jobbat! Var själv nära att hänga ut ett svin till karl som hade ett högt ämbete på ett av landets stora exportföretag (den söte idioten var dum nog att skriva med sin företagsadress…) men struntade i det då han faktiskt inte hade något uppdrag, just då i alla fall. Och jo, han var moderat. Och homofob. Och rasist.

 21. Bra gjort Jöran! Den andre Moderatpolitikern som på mindre än en vecka fått slänga in den berömda handduken. En gick på frivilligt initiativ (Nordin). Hultström fick sparken.

 22. Andreas · · Svara

  Det där var fantastiskt bra gjort, Jöran!

  1. Jöran Fagerlund · · Svara

   Tack. Gör bara mitt jobb. ;-)

 23. All heder, Jöran! Ge dig själv en klapp på axeln eller något sådant. Starkt gjort! Sånt här ger förtroende!

  1. Jöran Fagerlund · · Svara

   Tack. Klappat och klart. :-)

 24. Bra jobbat, sånt här ger mig förtroende för både bloggare och politiker. Tack för det!

  1. Jöran Fagerlund · · Svara

   Tack. I bland undrar jag om det är värt all tid jag lägger ner här och idag vet jag att det är det.

   1. Anna · · Svara

    Det är verkligen värt det Jöran! Tack för att du är så ihärdig och orkar, jag och andra som läser din blogg får mycket information och inspiration.

 25. […] politiker blir av med sitt uppdrag efter att ha lämnat en massa kommentarer på Jöran Fagerlunds blogg. Kommentarerna (jag har faktiskt inte sett dom) ska enligt SR vara negativa till homosexuella och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: