Läs Marlene Svensson om djurförsök

Notis. Marlene Svensson, tredjenamn på Vänsterpartiets riksdagslista, skriver personligt och bra om djurförsök på sin blogg.

När man får en nära relation till ett djur så tror jag också att ens syn på djur i allmänhet ändras. Benägenheten att se djur som handelsvaror minskar och man inser att varje djur har sin personlighet som är unik, precis som människor.

Hon fortsätter sedan med en vass kritik av den borgerliga regeringens nedmontering av det svenska djurskyddet.

Men högeralliansen ansåg att Djurskyddsmyndigheten var en lekstuga för djurrättsaktivister, så de lade ner myndigheten efter ett år och passade även på att minska stödet för utveckling av alternativa metoder till djurförsök till 8 miljoner kronor. Protesterna blev dock stora, så de höjde då summan till 13 miljoner kronor från och med 2009. 13 miljoner är bättre än 8 miljoner, men ändå 5,5 miljoner för lite!!

Själv har jag lyft regeringens bristande djurskyddspolitik i kommunfullmäktige. Eller försökt i alla fall, jag stoppades i mångt och mycket av knepig mötesformalia som fullmäktiges ordförande godtyckligt använder mot mina motioner men struntar i när det gäller andra ledamöter.

Läs alla mina inlägg om djurrätt. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Media: GP, GP, GP, GP, DN, DN, DN, Svd, AB, AB, AB, Svt,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: