Alexi och Mel kommer till Club Sister i Bältesspännarparken den 28 augusti

Alexi och Mel kommer. Kom du också!

Lördag 28 augusti anordnar Ung Vänster Göteborg & Bohuslän i samarbete med ABF en feministisk festival till stöd för gömda flyktingar. Festivalen går av stapeln i Bältesspännarparken mittemot Storan på Avenyn i Göteborg. Jag läste på Facebook att Alexi och Mel från Falkenberg kommer. De var grymma på Ung Vänsters socialistiska festival i Biskopsgården till stöd för Palestina för någon vecka sedan.

Det kommer bli en blandning av musik, work-shops, poesi, dans och föreläsningar. Målet är att lyfta feminismen och framför allt visa på att förändring är möjlig. Ung Vänster har under många år varit ute på skolor och hållit feministiskt självförsvar och här i Göteborg har vi arrangerat feministiska klubben, ett separatistiskt forum för tjejer där vi bjudit in allt från professionella fotbollsspelare till trubadurer. Vi ser den feministiska festivalen som ännu ett steg i vårt feministiska arbete, något som vi har sparat och arbetat länge för. Vi vet dessutom att det här kommer bli årets höjdpunkt!

”Vi vägrar leva i ett samhälle där tjejer ständigt underordnas killar. Där kvinnor tjänar 83% av vad män gör och där 67% av alla kvinnor någon gång har utsatts för våld eller sexuella trakasserier. Vi vill genom Club Sister samla den feministiska rörelsen och stödja nätverket Ingen människa är illegal, som bland annat kämpar för papperslösa kvinnors rättigheter” säger Amanda Kappelmark, ordförande Ung Vänster Göteborg & Bohuslän i ett pressmeddelande.

Bokade artister är Billie the Vision and the Dancers (svängig powerpop / indie ), Peggy Sue and a Trio Named Horse (experimentell singer/songwriter), Alexi&Mel (hip-hop) och poeten Jenny Wrangborg.

Det kommer även arrangeras föredrag, paneldebatt och workshops med bl.a. Ingen Människa är illegal, Popkollo, Hanin Shakrah och Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster. Tjejjouren ADA, United Sisters m.fl. kommer att visa upp sin verksamhet.

Festivalen kommer att vara gratis men deltagarna uppmanas att skänka pengar till Ain’t I a woman. Festivalen kommer att hålla på mellan 14-22.

Läs mer på specialbloggen: clubsister28augusti.wordpress.com

Läs även min bloggpost om den socialistiska festivalen i Biskopsgården till stöd för Palestina. Läs alla mina inlägg om jämställdhet och feminism.

politometern och intressant kan du läsa andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Media: AB1,2,3,4,5,6,7, DN1,2,3,4,5, GP1,2,3, GT1,2,

Om inlägget

Kultur, Politik

3 kommentarer

Lägg till →

  1. Hon i keps var ju galet snygg. Vem är det?

  2. Inte visste jag att det fanns så många gömda flyktingar i Bältesspännarparken! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: