När desperationen tränger sig på tränger borgerlighetens bruna förflutna fram i kallsvetten

Folkpartiet har agerat vallokomotiv åt Sverigedemokraterna i flera val. 2006 kom SD in i kommunfullmäktige i Göteborg. Nu verkar Folkpartiet göra allt för att få in SD i riksdagen.

Det borgerliga alliansbygget är på väg mot ett fiasko. De har inte initiativet i debatten. De små partierna riskerar att trilla ur riksdagen vilket skulle stjälpa hela regeringsbygget. De borgerliga är desperata. Centerpartiet är så desperat att de gör vansinniga utspel om privatiseringar av vattenfall och Maud Olofsson har blivit påkommen med att fara med osanning åtminstone tre gånger: hur mycket information hon fått om Vattenfalls kärnkraftsrisker i Tyskland, hennes egen ungdom och arbetslöshetsstatistiken.

Moderaterna är inte bättre de heller. Försvarsminister Tolgfors och partisekreterare Schlingman ljög hela journalistkåren rätt upp i ansiktet igår när de hävdade att de rödgrönas miljöpolitik skulle leda till försvarsnedläggningar trots att riksdagens utredningstjänst bevisat motsatsen. Nu tvingas de backa.

Folkpartiets Jan Björklund som byggde ett namn kring sig som framstående skolpolitiker genom att fiffla med OECD-statistik och ljög i Aktuellt i måndags om lärartätheten går nu i Lars Lejonborgs fotspår och fiskar i rasistiska vatten inför valrörelsens slutspurt. 2002 var det språktest. Nu är det hets mot muslimer och slöjor som är de s.k. liberalernas bruna trumfkort.

Migrationsminister Tobias Billström (M)  definerar på egen hand EU:s fria rörlighet till att inte gälla människor som inte har ”rimlig” försörjning. Därför, menar han, kan man fördriva romer som måste försörja sig genom tiggeri.

Han menar även att romerna är ”Rumäniens, Bulgariens eller någon annan östeuropeisk stats problem” och därför behöver inte Sverige värna om deras rättigheter eller försöka hjälpa dem leva ett värdigt liv.

Den desperata borgerligheten ser sina klassintressen hotade och förmår inte hålla tillbaka den rasism som ofta bubblar i eliternas inre. Med Jesper Nilssons ord:

Migrationsminister Tobias Billström menar dock att man kan särbehandla dessa romer just utifrån deras brist på lämplighet. När Dagens Nyheter upplyser honom om att tiggeri är fullt lagligt svarar han: ”Det handlar inte om det utom om grundprinciper. Det är faktiskt så att man måste ha en försörjning som är rimlig”. Att straffas av polis utan att man begått något brott är alltså inte någon grundprincip enligt våra Moderater. Våra samhälleliga grundprinciper handlar istället om att ha en ”rimlig försörjning”.

Ali Esbati skriver träffsäkert:

Detta understryker också varför ett parti som Folkpartiet på många sätt är väsentligt farligare än säg Sverigedemokraterna. För genom att med större bekvämlighet rida på allt härsknare liberala floskler om ”debatten”, kan Folkpartiet normalisera rasismen, inte minst i de ängsliga men resursstarka och paranta mellanskikt som partiet närmast uteslutande har sin väljarbas i.

Det är bara att konstatera att inget riksdagsparti har ansträngt sig hårdare och arbetat mer konsekvent för att faktiskt få in Sverigedemokraterna i riksdagen. Nu vill Moderaterna också visa att de minsann kan ge Jimmie Åkesson en riksdagsplats.

Relaterade inlägg:

1. Där vi vill ha fred vill borgarna ha krig.

2. Karl-Otto Hultström (M) lämnar sina uppdrag efter homofoba inlägg på min blogg.

3. Maud Olofsson, lögnerska eller geni?

4. Maud Olofsson ljög om Vattenfall.

Bloggar: Jinge, Esbati, konflikt,Bjereld, Jonas Sjöstedt,

Media: AB, AB, AB, AB, AB, AB, Svt1,2,3,4, Svd1,2,3,4,5,6, DN1,2,3,4, GP1,2,3,4,5, EX1,2,3,

politometern och intressant kan du läsa andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

20 kommentarer

Lägg till →

 1. Jöran

  Skriver som jag gjorde i andra tråden,hoppas att du svarar på min fråga.

 2. Jag har fått en känsla av att många har missförstått mitt inlägg om Alliansbygget bara på grund av att jag nämner Sven Otto Littorin. Min poäng var ju att vänstern alltid bankar på den stora dramatrumman så fort Alliansen har en fis på tvären och sen blir dom röda förvånade när det slutar i antiklimax. Littorin var ju bara ett exempel på det och ingenting annat. Littorinaffären var bara en fis i motvind och betyder ingenting och det av tre anledningar: det finns inga bevis, det ska ha hänt för minst fyra år sedan och det handlar inte om ekonomiskt fifflande.

 3. 90% av svenskarna håller med björklund kolla in DN

 4. och sossarnas national socilistiska förflutna då?

  tvångskastrering och rasibilogiska institutet…

  och vänsterpartiets kommunistiska bakgrund och beundran av massmördare och diktaturer som följt denna samma eländiga ideologi, det är helt ok?

  kasta inte sten i glashus.

 5. Jöran

  Om du anser att ni gjort upp med ert förflutna,tycker du inte att SD gjort upp med sitt?Dessutom,skänkte inte ert ungdomsförbund pengar till Colombias kommunistiska parti?

 6. Man behöver inte lagstifta kring kläder för vuxna, barn där inte är myndiga bör dock garanteras frihet från religiös klädsel genom lag.
  Sen är det bara så att om man gör sig icke-anställningsbar på arbetsmarknaden genom uttalad religiös klädsel, bortfallar rätten till socialhjälp.
  Det är individens fria val och då får individen ta de konsekvenser det medföljer.

 7. ”Det borgerliga Alliansbygget är på väg mot ett fiasko…De borgerliga är desperata”

  Jag är själv en del av detta borgerliga bygge och jag och många Alliansare med mig förstår ingenting av vad du och dina vänstergelikar menar med ovanstående påstående. Jag vet inte riktigt vad som är ert problem, men jag tror att ni lider av svår övertolkning av allt som en Alliansare gör och säger. Jag vet inte hur mågna gånger som ni röda har räknat ut Alliansen av en eller annan anledning och det har alltid slutat med antiklimax, senast så var det allas vår Sven Otto Littorin, hoppas han mår bra.

  • johnny dillkvist 05 augusti 2010 — 21:00

   Varför skulle det vara synd om svett-otto för?
   De som det är synd om är de som blivit utsatta för han inkompetenta och omänskliga politik.

 8. Carl Andersson 04 augusti 2010 — 16:42

  Vilket skitsnack! Det är väl inte att lagstifta mot vissa kläder utan att ge t ex lärare en sportslig att göra ett bra jobb. Om man skulle ta på sig en balaklava och trava in på en bank kanske? Blir säkert intressanta reaktioner. Men att knalla in med en Burqa går bra!

 9. Varför tar ni aldrig upp er fallenhet för kommunismen och med tanke på hur era idol Stalin, Mao och Kim il Jung har blödat ned sig är det förvånande att ni ens kan se själva i spegeln på morgonen.

  • Jöran Fagerlund 04 augusti 2010 — 16:48

   Till skillnad från de borgerliga har vänsterpartiet gjort upp med vår historia och öppnat våra arkiv. Vi har även avsatt medel för forskning kring våra kontakter med diktaturer.

   • Ni vänsterpartister är väldigt bra på att avsätta medel till saker och ting.

   • Vänsterpartiet har gjort upp med sitt förflutna och ska inte längre kallas kommunister.

    Sverigedemokraterna har gjort upp med sitt förflutna men ska fortfarande kallas nazister.

    Är detta s.k. vänsterlogik?

   • Janne Jozefson 04 augusti 2010 — 22:45

    Varför tar ni inte tag i muthärvan i Göteborg då? Alla bara håller käft och tror att vi göteborgare plikttroget ska förlåta att kommunen stjäl pengar från det allmänna? Inte heller några mekanismer för att komma till rätta med dessa bedrägerier med våra gemensamma medel. Ingen insyn i de kommunala bolagen, ingenting, allt ska bara fortsätta. Vad sker med alla hundratals miljoner som årligen strömmar in i de kommunala bostadsbolagen samtidigt som de som har det sämst ställt får betala ockerhyror för lägenheter som inte längre underhålls? Hur kan Vänsterpartiet vara med på sossarnas svindlerier i Göteborg?

    • Jöran Fagerlund 04 augusti 2010 — 22:51

     Vi ställer inte upp på någons svindlerier. Vi har vårt eget budgetförslag. Kommunen jobbar med muthärvan. När arbetet är klart och redovisas kommunstyrelsen och kommunfullmäktige får vi se om vi är nöjda eller ej.

 10. Sätt på dig en burka själv, om du tror att det är så j-vla kul. För mig är det närmast ofattbart hur radikala vänstermänniskor svängt totalt och numera till och med uppmuntrar det mest vidriga tjejförtryck man kan tänka sig.

  • Jöran Fagerlund 04 augusti 2010 — 16:05

   Jag uppmuntrar inte användande av burka men jag ser stora problem med lagstiftning mot vissa kläder. Dessutom verkar Folkpartiets förslag vara väldigt lika de regler som redan gäller. Allt handlar om att hetsa mot muslimer för att vinna rasistiska röster.

  • Förtryck av kvinnor förekommer i alla kulturer. säg till när du sett den första leende brat’en när hon har högklackat första gången på föräldrarnas te-bjudning. Jag kan sätta pengar på att de skorna inte sätter där frivilligt och jag har aldrig sett en västerländsk kvinna vara speciellt lycklig över några av de ”obligatoriska attiraljer” som männen här gärna ser att de sätter på sig om de vill komma in nånstans..

   Det handlar dock inte om att accepter eller inte acceptera förtryck. Det finns faktiskt folk som VILL bära högklackat, och jag tycker det är ett väldigt väldigt mycket större övergrepp att automatiskt omyndigförklara dem och kalla dem förtryckta och via lagen slippa ta deras val på allvar och hävda att ”du vet inte vad du gör lilla flicka, låt pappa ta hand om dig nu” …

   For fuck sake!!

   Hjälp de som ber om hjälp och tvinga inte de som inte vill ha den. Skall det vara så jävla svårt att ta hänsyn till?

   Antingen är kvinnan myndig att välja själv eller också är hon det inte. Att mötas på halva vägen med hjälp av lagen är bara att styrka uppfattningen om att detta sker motvilligt, jag får gratulera kvinnorna i europa till att de nu fått papper på att deras vilja är mindre stark än mäns. Wow… Fan vad kvinnorna kommer få betala dyrt för det magplasket i framtiden..

   Kvinnor med niqab är nog det vackraste jag vet. En svensk blondin och en niqab-klädd iranier bredvid varandra och svenskan skulle få gå hem utan en trogen man. 🙂

  • Att tvinga någon att bära vissa kläder är redan täckt av lag, vi behöver inga nya lagar för att förhindra det.

   Som en som bott och arbetat i ett land där sådan klädsel förekommer så kan jag dessutom säga att det normalt sett är kvinnornas eget val, deras sätt att uttrycka sin religion.

   Det här är bara ett kristet religiöst utspel, precis som när skolor försökt förbjuda T-shirts med hårdrocksmotiv och liknande. Man gör det i ett försök att snyta lite väljare från KD och lite rasister från SD, inget annat. Jag tänker fan inte sitta tyst och låta dem vinna röster med populistisk rasism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: