Fortsatt tumult i Botkyrka 26 miljöpartister bildar Gröna för Alliansen

Notis. I fredags sparkades Botkyrkamoderaten Karl-Otto Hultsröm från alla sina uppdrag sedan jag hade skrivit ett öppet brev till Moderaterna om Karl-Ottos homofoba kommentarer på min blogg.

Idag meddelar 26 miljöpartister i Botkyrka att de kommer att kampanja för en borgerlig valseger under namnet ”Gröna för Alliansen”.

– Vi upplever att vi kan få mer grön politik om vi jobbar med alliansen, säger Ardavast Reshdouni till Expressen.

Menar de allvar? Regeringen Reinfeldt med fiaskot i Köpenhamn, det försämrade djurskyddet, förbifart Stockholm, kärnkraftsutbyggnaden?

Eller är det borgarnas lokala miljöarbete som lockar? Ardavast Reshdouni (MP) är ordförande i Miljö- och Hälsoskyddsnämnden där Karl-Otto Hultsröm var ersättare så MP borde känna till de borgarligas brist på kompetens inom miljöområdet.

Inför valet är det viktigt med tydliga varudeklarationer och öppenhet. Överenskommelsen mellan S, V och MP att bilda regering gäller bara regeringssamarbetet. Den binder inte upp partierna till samarbete på lokalplanet. Av de 52 kommuner Miljöpartiet är med och styr är 22 tillsammans med de borgerliga.

Här i Göteborg pekar det mesta på att Kia Andreasson (MP) tänker förhandla både Anneli Hulthén (S) och Jan Hallberg (M) efter valet.

Från regionhåll har vi ännu inte hört något från Socialdemokraterna att de tänker bryta sitt samarbete med Folkpartiet och Centerpartiet.

Den göteborgare som vill lägga sin röst på en radikal miljöpolitik, jämställdhet, integritet och världens bästa välfärd, utan vinstintressen, gör säkrast i att lägga en v-lista i alla tre valkuvert den 19 september.

Bloggar: Jinge, Media: EX, EX, DN1,2,3, Svd, AB1,2,

politometern och intressant kan du läsa andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer

Lägg till →

 1. Vidrigt att ha detta ständigt lika opålitliga parti att släpa på!

 2. Äsch, jag är trött. Islamofobiska uttalanden ska det vara.

 3. Omröstningen om Ardavast skulle få stå på listan var i mars i år.

 4. Tumult och tumult? De 26 är Annika Nyberg (medlem sen 10 år som var på sitt första medlemsmöte i mars), ersättare i fullmäktige som haft (politiska) kontakter med Jimmy Bakr (m) bakom ryggen på övriga gruppen; två sedan i höstas nya medlemmar; Ardavast Reshdouni som har en massa uppdrag denna period men som inte står på listan inför höstens val samt; Ardavasts ”exented family” som de flesta blev medlemmar inför omröstningen om Ardavasts vara eller inte vara på listan.

  Om de menar allvar? Annika har fått en lista från Jimmy Baker med exempel på vad han anser mp röstat emot miljöfrågor, t ex en (m)- motion om vindkraftverk i kommunen (mp hade först initierat en utredning som kommit fram till att förutsättningar saknades). Det är Annika som vill samarbeta med (m) och som lagt orden i munnen på Ardavast. (Observera att nyheten lades ut på Botkyrkamoderaternas hemsida i Jimmy Bakers namn.)

  Orsaken till att Ardavast inte längre har övrigas förtroende är hans, som vi anser, homofobiska uttalanden. Så han och Karl-Otto Hultström har nog ett och annat gemensamt. Det är alltså vi som fått ett problem mindre och Botkyrkamoderaterna som fått ett mer.

  Elisabeth, mp Botkyrka

 5. Willy Viitala, pol sek (M) 06 augusti 2010 — 09:16

  Vi i Moderaterna Botkyrka ser detta som ett kvitto på vår fanatstiska lokala miljöpolitik, men även underbara politik kring företagande, friskolor och integration.

  Det är bara att beklaga S+V i Botkyrka, som gång efter annan avslagit våra eminenta lokala motioner till KF och bl.a. därigenom drivit dessa 26 MP:are in i Alliansens trygga famn. Där dom är varmt välkomna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: