Segregationsminister Sabuni

Segregationsminister Sabuni besökte Hammarkullekarnevalen i maj. Varför berättade hon inte då att hon anser att invandrare inte är värda föräldraledighet?

Lyssna på gårdagens debatt mellan Kalle Larsson, Vänsterpartiets talesperson i integrationsfrågor och integrationsminister Nyamko Sabuni i Studio ett. Eller rättare sagt segregationsminister Sabuni.

Folkpartiet gör som de brukar. Lägger rasistiska förslag för att locka främlingsfientliga röster.

Att förslaget är rasistiskt är uppenbart eftersom Sabuni väljer att formulera det i strid mot gällande internationella konventioner. Om det är ett problem att barn är hemma i stället för att gå i förskoleklass är det enkelt att formulera Sabunis förslag ickerasistiskt: sänk åldern för föräldraledighet till fyra år eller något i den stilen. Det är naturligtvis ett uselt förslag och inte populärt hos Folkpartiets medelklassväljare.

Segregationsminister Sabuni presenterade inga underlag, varken för sitt rasistiska utspel eller utspelet om en låglönesektor. Det handlar om signalpolitik och riktigt farliga signaler dessutom: Folkpartiet vill flirta med rasistiska strömningar och skicka signalen att de vill ta i med hårdhanskarna mot invandrare och lata ungdomar. Den politiska konsekvensen blir att rasistiska partier legitimeras och att ungas villkor på arbetsmarknaden försämras.

Kalle Larsson avslutade med att säga att Sabuni skall sluta kalla sig integrationsminister och börja kalla sig segregationsminister i stället. På pricken säger jag.

Bloggar: Ali Esbati, Jinge,

Media: DN1,2,3,4,5,5,7, AB1,2, GP1,2, SVD1,2,3,4,5,6,

intressant och politometern kan du Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

9 kommentarer

Lägg till →

 1. Det är skönt att di borglia i de uttalanden Sabina gör visar att de i jag som saknar jobb endast kan räkna med att få arbete om de är beredda att jobba billigt nog. I höger Sverige ska arbetsrätten bort och arbetslösa ska bjuda under varandra i låga löner. De lyckligt lottade ska ge dem jobb som pigor o drängar bara de får mindre skatt o de arbetande minskar sina krav. Först till kvarn ska de utlandsfödda. De förväntas vara nöjda o glada för att fa stanna.

  Jag mår illa vill inte ha fler städer som Manilla. Ett exempel på hur ett riktigt låg skatte samhälle ser ut.

 2. Kalle Larsson var förövrigt (kanske var lite väl ”på” i mellan åt dock) överlägsen. Segregationsminster Sabuni-det kan inte bli mycket klockrenare!

 3. ”rasistiskt” skulle innebära att viss folkgrupp utsatts.
  Sveriges lag ska gälla lika för alla, och alla medborgare ska ha samma rättigheter. Den som inte är medborgare utan flykting eller har uppehållstillstånd har också rättigheter, reglerade av internationella överenskommelser.

  Men barnbidrag/föräldrapenning m fl bidrag är inte reglerade varken i FN stadgan eller någon annanstans. Det är beslut vi har i Sveriges riksdag som ligger bakom dessa bidrag (och de flesta länder i världen har ingen motsvarighet för detta).

  Man skulle alltså mycket väl kunna lagstifta om att dessa bara gäller för svenska medborgare, eller att personer som var över 4 år när de kom till Sverige inte berättigas sådana bidrag. Så länge detta gäller oavsett etnisk bakgrund osv är det knappast rasistiskt. USA har ju en regel som säger att man måste vara född i USA för att få bli president. Den regeln förhindrade inte Barack Obama (som är född på Hawaii) att bli president och har inget med ras eller rasism att göra…

  • Nu är det ju så att Hawaii tillhör USA och är således en del av Amerika, så det där faller ju på sin egen rimlighet. Det Sabuni gör är att säga hur det ska vara speciella regler för dem som kommer hit och andra för de som redan bor här. Så skapar man ett ”vi och dem” samhälle och spär naturligtvis på rasismen. Att samma regler ska gälla alla måste ju ses som grunden för att människor ska integreras.

   • Väldigt många vänsterpartister förespråkar kvotering och ”positiv” diskriminering. Detta är i sådant fall ännu mer rasistiskt.

    Vad det gäller om det här förslaget är det lite fånigt att påstå att det skulle vara rasistiskt. Begreppet rasistikt börjar bli så pass urvattnad av vänstermänniskor att det håller på att tappa sin innebörd.

    Integration löser sig själv i samband med en ökad liberalisering i samhället med minskade bidrag, ökad ekonomisk frihet och en mer flexibel arbetsmarknad. Genom Vänsterpartiets tvång får vi istället ökad segration och minskat välstånd.

 4. Nja, var det inte så att de skulle gälla just invandrare som kommer o redan HAR barn som är ex 4 år???

  Det gällde INTE de invandrare som fött barn HÄR eftersom de vackert får ta ut sina dagar innan barnet fyllt 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: