Inga barn skall vräkas i Göteborg

Marie Lindén (V) lade yrkandet i kommunstyrelsen.

Vänsterpartiet fick med sig alla partier på ett yrkande i kommunstyrelsen idag att inga barnfamiljer skall vräkas. Det är inte främst en seger för Vänsterpartiet utan för alla barn i Göteborg.

Enligt de senaste siffrorna från Kronofogdemyndigheten har det skett en ökning av vräkningar av barnfamiljer det senaste halvåret. 2009 genomfördes 3 vräkningar (avhysningar) och första halvåret 2010 har det genomförts 16 vräkningar. Tvärt emot övriga landet där vräkningarna har minskat.

De borgerliga föreslog att Göteborgs Stad även skall tillskriva regeringen om en lagändring som gör det möjligt för socialtjänsten att betala in hyran till värden direkt. Även bakom detta förslag blev det total uppslutning.

När det gäller den bisarra ordning som nu gäller att kommunalråden förutom tjänstebil också får pensionsförmåner för bensinkostnaden kom kommunstyrelsen fram till att skicka ärendet till kommunfullmäktige utan ställningstagande. Eftersom det är så många i ks som har förmånsbil skulle ks inte bli beslutsmässigt om alla dessa förklarade sig jäviga och avstod från beslut.

Nu blir det fullmäktige som får avgöra frågan och ta bort möjligheten för de redan överbetalda kommunalråden att gasa sig till en ännu högre pension.

I övrigt bordlades nästan alla frågor i kommunstyrelsen. Det märks att det är valtider och de flesta prioriterar annat än att skriva yrkanden.

Läs alla handlingar och protokollet från sammanträdet här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: