Att bli dissad av GP är ett första tecken på att vi är på rätt väg

Att GP:s ledarsida kritiserar våra motioner är ett bra tecken att vi är på rätt väg. När kritiken är svamlande och dåligt underbyggd har vi kommit riktigt långt. Igår kritiserade GP vår motion om att kommunen skall sälja hämtmat vid skolor och förskolor.

Kritiken var att barnen inte vill äta bambamat två gånger. Se då till att kvalitén blir bättre både till lunch och till middag. Sedan försökte man sig på konststycket att kritisera förslaget för att hemlagad mat är billigare samtidigt som GP kritiserade förslaget för att det konkurrerade med privata hämtmatställen.

Är det inte billigare med hemlagat även i jämförelse med privata restaurangers hämtmat? Naturligtvis, dessa är ju betydligt dyrare.

GP:s ledare måste naturligtvis, med näbbar och klor, försvara avdrager för överklassnära tjänster: RUT. Alla alternativ som faktiskt ger mer tid till folk med mer normala inkomster skall genast förkastas.

Skicka hit en journalist på en intervju skall jag förklara det förträffliga med förslaget, men det ligger ju inte i GP:s intresse så det lär inte ske.

I övrigt såg jag utfrågningen av regeringen på TV4 igår. Det är skamligt att högt uppsatta ministrar börjar fnittra när mäns våld mot kvinnor kommer på tal.- Vi behöver åtgärder inte fnitter.

Björklund fick frispel när han konfronterades med Folkpartiets rasistiska förslag. Standardsvaret kom efter ett tag: ”man måste kunna diskutera integrationsfrågor på ett avspänt sätt”. Kan vi inte diskutera Folkpartiets anammande av Sverigedemokraternas retorik och politik på ett avspänt sätt också?

Media: AB1,2,3,4,5,6,7,8, DN1,2,3,4,5,6, SVD1,2,3,4, GP1,2,3,4,5,6,7,8,9, EX1,2,3,4,5,6,7,

Bloggar: Jinge, Jonas Sjöstedt, Jens Holm, Ali Esbati, Jerker Nilsson, Alliansfritt, Alliansfritt, Svensson,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

En kommentar

Lägg till →

 1. Rädda Sverige NU!

  De flesta röstar oreflekterat på samma parti, av tradition och trygghet; vad skulle min man säga om jag …, mina föräldrar …, jobbarkompisarna …, det känns i själen …

  Några få röstar rationellt, utifrån sakskäl, på det alternativ som objektivt sett är bäst för landet; vända klimattrenden, välfärd för alla, jämlikhet och rättvisa trots att vi vet att jämlika samhällen är bättre på allt!

  Rätt många röstar på sina sakfrågor, av egoistiska skäl, som gynnar mig och min familj just nu utan att tänka på lite längre sikt; ett land byggs inte på en eller två mandatperioder.

  Få reflekterar uppenbarligen över den enorma samhällsomdaning – demolering – som pågår just nu:
  ✓ Utförsäljning av allmännyttan till egennytta; en gigantisk kapitalöverföring från samhället till ett fåtal individer och det dränerar demokratin
  ✓ Utförsäljning av sjukvård; dränerar demokratin, utarmar den offentliga vården och förebilderna avskräcker. Om affärsidén går ut på att vårda sjuka blir det ologiskt att främja hälsa! Förebyggande sjukvård ligger endast i samhällets intresse!
  ✓ Utförsäljning av skolor till underpris; dränerar demokratin, utarmar den allmänna skolan och berikar ett fåtal företag vars affärsidé är att tjäna pengar enbart på skattemedel
  ✓ Skattesänkning på välfärdens bekostnad gagnar vare sig de mindre bemedlade eller Sverige i sin helhet
  ✓ Skattesänkning skapar fler jobb bara om lönerna samtidigt sänks; det accepterar naturligtvis inte löntagarorganisationerna
  ✓ Raseringen av sjukförsäkringen och a-kassan, jakten på arbetssökande till jobb som inte finns är förödmjukande även utan etiketten ”utanförskap”
  ✓ Valmanskåren har i takt med välståndet blivit egoistiskt borgerlig; en schimär

  Syftet är inte att skapa ett bättre samhälle för alla. Bara för en del! Den bakomliggande ideologin går ut på att dela landet i tron att klyftan skulle sporra. Men det sker mot bättre vetande; ojämlika samhällen är sämre på alla välfärdsfaktorer!

  Eller som Stellan Skarsgård sa i Kungsträdgården: Varför ska Sverige inte äga, varför ska vi ägas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: