Ohly briljerade i utfrågningen även utan frieriet till Åsa

Stark trio. Kommer att bli fina ministrar på måndag.

De rödgröna hanterade gårdagens utfrågning i TV4 mycket bra. Trots att utfrågarna inte ville förstå fick de fram budskapet att de är överens kring regeringspolitiken på flera punkter där partierna inte tycker lika. Exempelvis föräldraförsäkringen. De rödgröna är överens om att inte införa någon kvotering. Den som vill individualisera föräldraförsäkringen gör därför klokt att rösta på Vänsterpartiet så att vi blir starkare i regeringsförhandlingarna under mandatperioden.

Vårt valarbete tycks ge resultat. Opinionsmätningarna idag pekar på en rödgrön valseger. Vänsterpartiet går också starkt. Enstaka mätningar är inte så mycket att jubla över men det är ett tecken på att valet inte är avgjort förrän söndag klockan 20.00 när vallokalerna stänger.

Lars Ohly var vass i utfrågningen och fick fram sitt budskap. Han satte även frågorna i perspektiv. Burkadiskussionen hanterade Lasse briljant. Han briljerade helt enkelt även innan han friade till Åsa.

Bloggar: Emil Broberg, Jinge, Ali Esbati, Jerker Nilsson, Alliansfritt, Jens Holm, Jonas Sjöstedt, Kaj Raving,

Media: Svd, EX1,2,3, SVT1,2, Svd1,2,3,4,5, DN1,2,3,4, GP1,2,3,4,5,6,7, AB1,2,3,4,5,6, GT1,2, EX1,2,3,4,5,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

Om inlägget

Politik

2 Comments

Lägg till →

  1. ”där partierna inte tycker lika. Exempelvis föräldraförsäkringen”men där tycker dom lika.men står inte för vad dom vill.

  2. Kaarlo Voionmaa 16 september 2010 — 13:29

    Jo. Jag hörde Lars Ohly prata om sin hållning till Berlin-murens fall. Just så var det som han beskriver. Janne Josefson ville inte förstå eller låta honom prata.

    Vi var mycket naiva: den bolshevistiska ondskan var minst lika djup som den usa-nska imperialistiska ondskan (Guatemala, Vietnam, Chile). Jag trodde på socialism med mänskligt ansikte, avskydde allt jag hört och visste om stalinism och gulag. Tyckte synd om alla de hundratusentals ryssar och finnar som stupat i karelska skogar då Stalin-djävulen ville ockupera Finland.

    Augusti 21 år 1968 marscherade jag med tusentals andra finländare framför Sovjetambassaden i Helsingfors: Sosialismi kyllä, panssarit ei! Ja till socialismen, nej till tanks! Prag hade fallit och vi grät. Det var svårt.

    Den här drömmen om ett mänskligare samhälle dör dock aldrig. Under åren har den fått nya dimensioner av vilka den ekologiska är den viktigaste. Ja till ekosocialismen! Och jag hoppas att det rätta blocket vinner. Kanske kommer vi då närmare denna dröm, ett anständigt och ekologiskt sunt samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: