Stäng privatskolorna

I morse toppade vi tisdagens valtidningsutdelning i Angered med 100 ex.

Det blev ytterligare en tidig morgon med valtidningsutdelning i Angered i morse. Lisa Ahlqvist, Aron Mathiasson och jag delade ut 400 tidningar. Det var 100 fler än i tisdags. Bra med tanke på att ett hundratal tackade nej eftersom de fick tidningen i tisdags.

Lisa hade påpassligt ordnat fram flygblad om gårdagens granskning av privatskolorna i SVT:s Uppdrag granskning. Vi fick ut en bunt av dessa också. Bra att ha till hands till de som redan hade fått valtidningen.

Lisa Ahlqvist

Uppdrag granskning sände i går kväll ett reportage om privatskolornas rekordvinster. Företagen har gett lärarna bonus om de ger höga betyg:

Det svenska systemet med skolpeng är så lockande att utländska riskkapitalbolag är beredda att betala miljardbelopp för att komma över friskolebolag. När svenska Academedia såldes för två miljarder var köparna två fonder med säte i skatteparadis.

Academedia hade lovande siffror att visa upp för sina köpare. Som Sveriges största skolkoncern omsatte de förra året två miljarder kronor – och gjorde en vinst efter skatt på 140 miljoner kronor.

Det finns en enkel lösning. Stäng privatskolorna. Återta driften i kommunal regi. Skattepengar som läggs på skolan skall stanna i skolorna och gå till undervisning.

Fonder och riskkapitalbolag får skaffa sig intäkter annorstädes.

Valtidningen var populär

Läs alla mina inlägg om Vänsterpartiet Angered. Liknande inlägg:

1. Flera hundra valtidningar gick åt när Jonas Sjöstedt besökte Angered

2. De rödgröna dominerade Angered centrum

3. Efrem Isaak tittade förbi när Vänsterpartiet öppnade valstugan i Angered

4. Vänsterpartiets förvalskampanj besöker Kvibergs marknad

5. Flygbladsutdelningen vid centralen nu som tjusigt bildspel med svängig musik

6. 300 valtidningar utdelade under några regniga morgontimmar i Angered centrum

Media: SVT1,2, SVD1,2,3,4,5,6, DN1,2,3, AB1,2,3,4,5,6,7, EX1,2,3,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Om inlägget

Politik

4 kommentarer

Lägg till →

  1. Ni saknar ju den mest grundläggande förståelse av nationalekonomi. Om driftiga entreprenörer kan driva en skola bättre med samma peng som en kommunal och samtidigt generera en vinst, vad är då felet med det? Varje försök att ta bort ”vinsten” i världshistorien har gett katastrofala resultat. T.o.m. Kina och nu senast Kuba vill/tvingas införa vinstdrivande företag. Och nej, ”vinsten” tas inte från barnen, den tas från ”ineffektiviteten” som finns i mindre konkurrenskraftiga företag (eller statliga inrättningar). Snälla snälla anmäl er till en grundläggande kurs i ekonomi och ta gärna med hela partiledningen. En sådan kurs fick ju ledningen gå för ett antal år sedan men de flesta blev ju sedan utkastade ur partiet…

  2. Den här bloggen hade ju OERHÖRT mycket med artikeln ”inga invandrare” att göra..

  3. Kaarlo Voionmaa 16 september 2010 — 13:18

    Janne Josefson var oerhört oprofessionell i sitt sätt att jaga Lars Ohly. Det värsta jag sett när det gäller skräpjournalism.

    Privata skolor är inte av ondo i sig. Hur skulle vi t.ex. värna om det finska språket, det största minoritetsspråket i landet, om vi inte hade de sju sverigefinska skolor som vi nu har? Felet ligger kanske inte i privatiseringen i sig utan i bestämmelser och inspektionen. Det verkar som att Sverige bara har en inspekterande organ, Uppdraggranskning (och i vissa fall Kalla fakta). Detta är inte demokrati utan mediekrati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: