Carl Bildt bryr sig inte om mänskliga rättigheter i Saudiarabien

När Afghanistan kom på tal pekade Carl Bildt upprepade gånger mot Vänsterpartiets monter och skickade den ena anklagelsen efter den andra mot oss.

Den självgode utrikesministern Carl Bildt besökte scenen i Nordstan idag. Han höll ett oerhört visionslöst tal och kretsade mycket kring sin egen förträfflighet. Han hade minsann närvarat på samtliga ministermöten i EU. Nej men vad kul att du går till jobbet varje dag. Mina barn har lärare som också går till jobbet varje dag. För en överklassspoling som Bildt kanske det är märkvärdigt att sköta sitt jobb. För oss andra är det vardag.

När han kom in på Afghanistan var han mäkta förtvivlad över Socialdemokraternas svängning i Afghanistan. Han pekade på Vänsterpartiets monter och kom med anklagelse efter anklagelse men inte ett enda argument annat än att Mona Sahlin har varit i Afghanistan men det har inte Lars Ohly. Det är helt orimligt att partiledare enbart kan ha en politisk åsikt om sådant de själva har upplevt.

Carl Bildt anklagade Vänsterpartiet för att vi inte nämner Talibanerna i vår riksdagsmotion om Afghanistan. Själv berörde han inte vapenexporten till Saudiarabien. I Carl Bildts värld beror betydelsen av mänskliga rättigheter och kvinnoförtryck helt enkelt på landets oljetillgångar.

Vänsterpartiets insikt att kriget i Afghanistan inte kan vinnas militärt och att humanitära insatser måste ersätta dagens USA-ledda ockupation bortförklarade Carl Bildt med att Vänsterpartiet hyser ”en genetisk avsky” mot USA.

Att Carl Bildt är stressad av Vänsterpartiets opinions- och förhandlingsframgångar är uppenbart. Han försökte bunta ihop Vänsterpartiets internationalistiska EU-kritik med Sverigedemokraternas nationalistiska politik. Han blandade korten så friskt att han lät publiken tro att Vänsterpartiet motsätter oss turkiskt EU-medlemskap för att Turkiet är ett muslimskt land.

De borgerligas jämförelser mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är ytters medvetna och syftar till att försvaga Vänsterpartiet till det kalkylerade priset av en ökad legitimitet för Sverigedemokraterna, kanske till och med riksdagsmandat. Som Flammans chefredaktör påpassligt påpekar: ”Det är alltid de blå som har öppnat för de bruna”

Läs alla mina inlägg från Nordstan. Liknande inlägg:

1. Dags för mänskliga rättigheter i Iran, frige Shiva Nazar Ahri

2. Mina svar på utfrågningen om kärnvapennedrustning nu som separat videoklipp

3. Fredsrörelsen hedrade atombombens offer och krävde att Carl Bildt agerar för kärnvapnens avskaffande

4. Internationella krav på Carl Bildts avgång

5. Hans Linde briljerade i riksdagsdebatten om Ship to Gaza

Bloggar: Alliansfritt, Jerker Nilsson, Emil Broberg, Ali Esbati, Jens Holm, Jinge, Jonas Sjöstedt,

Media: Svd1,2,3,4,5,6,7,8, DN1,2, SVT1,2,3,4, EX1,2,3, GP1,2,3,4, AB1,2,3,4,5,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: