Bekämpa Sverigedemokraterna politiskt inte byråkratiskt

På hal is. Om Reinfeldt mixtrar med demokratin kommer SD att stärkas.

Enligt Aftonbladet planerar Fredrik Reinfeldt att minska antalet ledamöter i riksdagens utskott för att hålla Sverigedemokratena utanför. Det är förkastligt. Sverigedemokraterna måste bekämpas politikst och inte genom byråkratiska finter.

Blocköverskridande politik och byråkratiska finter försvagar demokratin, stärker Sverigedemokraterna och dökljer de verkliga konflikterna i samhället. Precis som den av Reinfeldt utlysta ”borgfreden” under EU-ordförandeskapet kommer en ny ”borgfred” för att hantera Sverigedemokraterna endast att gynna överklassen och dess politiska företrädare i i M, FP, KD och C.

Som jag skrev i går är Sverigedemokraterna borgerlighetens problem både parlamentariskt och politiskt. Det är alltid borgare som har banat väg för högerpopulister och fascister. Så var det i Sverige 1991, så var det i Tyskland på 30-talet.

Det som krävs nu är en politik för bättre välfärd och minskade klyftor. Det skapar arbeten och det minskar grogrunden för rasism.

Det är denna moderna klasskamp och välfärdssatsning som borde stå i centrum för Socialdemokraternas krisarbete, inte en fortsatt personfixering på Mona Sahlin.

Det är klart, Reinfeld vill ju något annat än minskade klassklyftor och välfärd. Han vill rasera välfärden och öka klyftorna. Att han därmed skapar en grogrund för rasism och fascism är bara en kalkylerad kostnad. Något han tänker parera med odemokratiska byråkratitrix om inte rösträkningen eller ett miljöpartistiskt svek av det rödgröna arbetet räddar hans stjärt.

Liknande inlägg:

1. Bry er om klimatet och välfärden Peter och Maria inte om Sverigedemokraterna

2. Göteborgs politiska liv de kommande fyra åren ligger i Miljöpartiets händer

3. Carl Bildt bryr sig inte om mänskliga rättigheter i Saudiarabien

4. Försvara mötesfriheten

5. När desperationen tränger sig på tränger borgerlighetens bruna förflutna fram i kallsvetten

Bloggar: Alliansfritt, Jonas Sjöstedt, Svensson, Jinge, Ulf Bjereld,

Media: AB1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11, SVD1,2,3,4,5,5,6,7,8,9,10, DN1,2,3,4,5,6,7,8,9,10GP1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11, Svt1,2,3,4, EX1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

15 kommentarer

Lägg till →

 1. Fredrik Reinfeldt håll dig till demokratin du ändrar ingenting.
  Ge SD det utrymme som dom har rätt till och samarbeta med dom istället för att lägga energi på att motarbeta.
  Du gör bort dig totalt i Sverige men även utomlands de håller koll på vad alliansen tänker göra för att SD inte skall få något inflytande alls i svensk politik.

 2. Dahn Pettersson 22 september 2010 — 19:10

  Gällande komunisterna i Sverige O vilken soppa.
  Alla talar om SD som om de vore katastrof, men hej nu kommer defakto utalande som haglar ur munnen på alla rödingar, fråga istället hur många komunisterna har avdagatagit, kanske enbart för att man burit glasögon eller kunnat läsa och skriva, detta är mycket farligt för personer med diktator utstrålning, denna typ har jag hitils inte sett hos SD:s nominerade.

 3. Dahn Pettersson 22 september 2010 — 19:06

  Vad jag vill ha sagt om Nämndemän är att vi borde avskaffa detta system och se till att vi istället får juridiskt utbildat folk som tar hand om lagvrängeriet och slopar allt vad nämndemän heter, både röda, gröna, blå osv.

  Vi bör också se till att inte grova brottslingar skall ha kändisadvokater betalade av oss skattebetalare, fasta taxor för vår advokat elit, glöm inte Ingrid i Landskrona och hennes baneman, vem såg till att han är ute och kan fortsätta att ta livet av våra äldre Jo! Silbertsky.

  • Kända liksom okända brottmålsadvokater arvoderas enligt samma timtaxa. Läs på lite innan du utslungar dina spyor.

 4. Skönt att SD växer och att övriga pariter avslöjar sig som antidemokratiska och extrema. SD har inga extrema åsikter, det kan var och en se som läser deras program. Problemet är att vänsterextremisterna hackar deras websidor hela tiden och skriker på deras möten för att folk inte skall kunna få reda på sanningen!

  Till er som reflexmässigt hatar SD eftersom ni litar på medias bild av dom – snälla, läs själva på SDs hemsida och försök tänka själva utan ledning från EXPO och liknande!

 5. Jag och några jurister har gått igenom lite av vad Lars Ohly sade offentligt i Söndags och bla Aftonbladet som har kallat SD för rasister och nazister. När man offentligt i TV eller i en publikation förtalar en folkgrupp, folkvalda osv så omfattas det ej under yttrandefrihet.

  5 kap. Om ärekränkning
  1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

  2 § Är brott som i 1 § sägs att anse som grovt, skall för grovt förtal dömas till böter eller fängelse i högst två år. Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om uppgiften genom sitt innehåll eller den omfattning i vilken den blivit spridd eller eljest var ägnad att medföra allvarlig skada.

  Aftonbladet publikationer kommer förmodligen bedömas vara ”grovt” med fängelse upp till 2 år för ansvarig utgivare. Att kalla 5.7% av Sveriges befolkning nazister är väldigt allvarligt.

  • Hur är det med att kalla alla muslimer för terrorister då? Men det har väl aldrig sagts rakt ut av någon SD-politiker. Den uppriktigheten har jag svårt att tro att de har. Jag tror inte att du kommer någonstans med det här försöket att verka lagenlig! Men du kan ju ta och granska alla uttalanden om muslimer som SD-företrädare har gjort offentligt.

   • Dahn Pettersson 22 september 2010 — 19:19

    Vad en Svensk säger är riktigt illa, men vad Muslimer säger är defakto riktigt trots att man lever på 1300 talet och inte i nuet. man kan elda våra flaggor förbjuda sina barn att lära sig att simma om inte vi bygger om våra bad så att man kan ha sina klädedräkter på under lektionen, hedersvåld har vi fått på köpet, ökad inport av vapen, men Svenska företag har inte rätt att exportera denna typ av varor, beskjutning i bostadsområden är väl ingen lögn, nej glöm inte att värna åtminstånde lite om vår egen kultur för det var ju trots allt vi som var här först och ställde dagordningen.

  • Ärekränkning enligt 5:1 måste vara riktad mot en enskild, inte folkgrupp (”någon”). Givet valhemligheten måste man utgå från ingen blivit utpekad av Ohly, eftersom det inte går att visa att någon enskild röstat på SD (inte ens Jimmie Åkesson).

   Du råkade visst också tappa bort andra stycket i §1, enligt vilken man inte döms till ansvar om det varit försvarligt med tanke på omständigheterna att göra utpekandet och det dessutom är sant eller haft skälig grund.

 6. jöran har nog rätt!

 7. Kaarlo Voionmaa 22 september 2010 — 12:28

  Peter Eriksson, MP, har samarbetet med M i Kalix så han har god erfarenhet av det som nu krävs, borgfred som döljer klass- och andra motsättningar.
  Han kör också SUV och har därmed utklassat sig som motståndare av bensinslukande fordon.

  Det som nu krävs är uppfostran av det svenska folket. Rasismen kom upp på ytan i SD men den finns utbredd i hela den svenska befolkningen. Det är den enda förklaringen som jag finner då jag, en invandrare med ett icke-svenskt namn, undrar varför jag fortfarande efter månader av frenetisk arbetssök är utan jobb. Min dotter (med samma icke-svenskt efternamn) får ingen hyreslya av samma skäl.

  Så fort borgarna börjar pratar om ”arbetslinje” nickar de flesta svenska arbetare. De frågar inte ”Vilken typ av arbete? Vad är dess miljöpåverkan” I en värld på randen till ekologisk katastrof måste frågan ställas. Det var katastrof att man fortsatte bilproduktion i Trollhättan. Man undrar heller inte hur det går till att skaffa arbete då arbetslösheten är så hög och antalet lediga arbetstillfällen så lågt.

  Så fort borgarna börjar prata om ”strängare straff” nickar återigen väldigt många svenskar. Att de gör så visar att de inte läser. Forskningen är entydig: genom strängare straff får vi inte mindre brottslighet.

  Och så kan vi fortsätta. ”Flumskola” är en myt. Bland många andra myter som borgarna spelar på och som de vanliga svenskarna verkar svälja utan vidare.

  • Peter Erikssons före detta fru hade en SUV, som paret nog hade god nytta av på skogsvägarna utanför Morjärv. För närvarande har Peter ingen bil alls.
   (Källa: tidningsintervju inför valet)

   • Dahn Pettersson 27 september 2010 — 16:23

    Det är defakto svårt att leva som man lär, så varför skulle inte Eriksson åka suv, det är ju tufft och säkert i hans trakter,
    Jag är trött på alla som skall bestämma över vad andra skall tycka
    Dahn

 8. Så han använder Sd för att minska antalet ledamöter i riksdagens utskott. Det löser ingenting.

  • Dahn Pettersson 22 september 2010 — 19:27

   Det kanske inte skulle skada att skicka våra ledarmöter till underhuset i England, där är det ingen comfort utan enbart träbänkar samt närvaruplikt, med större närvaru i riksdagen kanske vi hade kunnat minska riksdagens ledarmöter samt fått mer klart och konsist utfört, detta är ingen SD skrivning utan en smålänsk ekonomi plan. Låt dem som är dugligast komma fram och låt de andra somna om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: