Världens bästa Eva-Britt

Bättre än alla andra svenskar i EU-parlamentet.

Gång på gång får vi besked att Eva-Britt Svensson (V) är Sveriges bästa EU-parlamentariker. Ingen annan har blivit nominerad till talman för parlamentet. Ingen annan svensk är ordförande i något av EU-parlamentets utskott.

Hon har tidigare fått ROKS:s pris för årets kvinnogärning. Nu är det dags igen för ett prestigefyllt pris. Tidningen the Parliament Magazine har tilldelat Eva-Britt Svensson priset ”Outstanding Contribution”. Förra årets pristagare i samma kategori var Hans-Gert Pöttering (2009), tidigare talman i EU-parlamentet. Motiveringen lyder:

”Sedan hon utsågs till ordförande i jämställdhetsutskottet har hon på starkast möjliga sätt arbetat för frågor som rör kvinnors rättigheter och har arbetat för jämställdhet både i Europaparlamentet och utanför. Svensson har gett ny energi till  utskottet och visat konstant öppenhet för att arbeta med organisationer. Eva-Britt Svensson har varit särskilt viktig för att sätta problemet med mäns våld mot kvinnor på dagordningen i de Europeiska institutionerna, en fråga som fortfarande inte på allvar har tacklats av EU trots att den berör omkring 45 procent av kvinnorna i EU.”

– Jag är glad, stolt och oerhört tacksam för äran att tilldelas detta pris, säger Eva-Britt Svensson. Samtidigt ser jag det som ett pris till alla kvinnor som gått före och berett vägen för att bygga ett bättre samhälle för män, kvinnor och barn. Och ett tack till alla de kvinnor och kvinnoorganisationer som ofta arbetar ideellt och i tysthet, utan strålkastarljus. Det är tack vare deras arbete som jag nu har förmånen att driva deras engagemang, deras frågor i EU-parlamentet, säger Eva-Britt Svensson i ett pressmeddelande och på sin blogg.

Vi i Vänsterpartiet är inte bara stolta över att ha Sveriges bästa EU-parlamentariker på plats i Bryssel utan främst för att ha världens bästa Eva-Britt som medlem i vårt parti.

Läs alla mina inlägg om EU. Liknande inlägg:

1. När elefanterna kompromissar i EU ersätts förbud med märkning

2. De flesta farhågorna som hittills har diskuterats om de rödgrönas överenskommelse om EU är obefogade och det gäller att hitta de som verkligen är ett problem

3. Nonsens av EU-minister Birgitta Ohlsson

4. EU-parlamentet limmade igen truten på EU-kommisionen med köttklister

5. Maktens man bjöd på fika

6. EU:s marknadsfundalism är ett av de största hoten mot kommunalt miljöarbete

7. EMU är orsakern till Greklands kris – inte räddningen

8. Full öppenhet i ACTA-förhandlingarna enda lösningen

9. Välförtjänt Eva-Britt, du har verkligen gjort årets kvinnogärning.

10. Eva-Britt har som mål att göra jämställdhetsutskottet till EU-parlamentets viktigaste utskott

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Media: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: