Reinfeldt pratar vackert men vägrar ta tag i verklighetens problem

Vinnare. Det blir mer än blommor för höginkomsttagarna i regeringen. Klyftorna skall vidgas ytterligare de kommande fyra åren.

Stadsminister Reinfeldt har lämnat sin regeringsförklaring. Det var mest snömos och fina ord. Det mest talande var på miljöpolitikens område. Regeringsförklaringen innehåller inga nya åtgärder förutom en ”supermiljöbilspremie” på 40000 kronor till bilar i prisklassen upp emot en halv miljon kronor. regeringen har bestämt sig för att kasta skattepengar efter höginkomsttagarna. Det är inte många som har råd med en bil för en halv miljon oavsett om man får 40000 eller ej.

Debaclet kring Sverigedemokraternas uttåg ur Storkyrkan ställer två frågor i blixtbelysning: 1 Sverigedemokraterna blir provocerade av alla människors lika värde, 2 det är otidsenligt att våra folkvalda inleder riksdagsåret med att tjäna gud och inte att tjäna folket.

Riksdagens öppnande ställer en tredje fråga blixtbelysning: det är dags för republik. När de som har fått folkets förtroende att leda landet samlas är den ende som inte är vald – kungen – högsta hönset. Absurt var ordet sa Bill, ordet var absurt sa Bull!

Media: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30, 31,32,33,34,35,36,

Bloggar: Alliansfritt, Emil Broberg, Ung Vänster, Sturmark,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

4 Comments

Lägg till →

  1. Angående de s.k. miljöbilspremierna. -Jag skulle önska att en journalist hade kurage att ställa dessa båda frågor till politikerna: 1. Vilken premie får den som verkligen åker miljövänligt, d.v.s. kollektivt? 2. Är det så här vi skall använda de starkt begränsade skattepengarna, alltså ge bort bilar till folk?

  2. Lars Ohly har vägrat att vistas i samma sminkloge som Jimmie Åkesson,vad säger det om hans människosyn?Blir han provocerad av att folk tycker annorlunda?

  3. Håller med om nummer 2, vad skjutton gör de i kyrkan? Jag röstade på mitt parti för att de skulle få platser i riksdagen, inte kyrkan. angående nummer 1 så har det framkommit mer information om händelsen där det är klart att biskopen tog ställning mot SD, osmakligt av henne. Nästa gång kanske det är en biskop som inte gillar ditt parti eller mitt. Ska de då predika smädelser mot våra partier då, och är det acceptabelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: