Få ärenden men mycket information och utvärdering på dagens sammanträde med miljönämnden

Mycket av nedskräpningen består av förpackningar som borde få plats i behållarna.

Vi hade bara tre beslutsärenden på dagordningen för dagens sammanträde med miljönämnden men vi höll ändå på i över två timmar. Anledningen är att vi utvärderade nämndens arbete och att vi fick en del information. Bland annat om vårt tillsynsarbete av förpackningsinsamlingens insamlingsplatser. Vi har ett stort problem med nedskräpning där.

Skrev fram ett föreläggande gentemot förpackningsinsamlingen att de skulle inkomma med en redogörelse för bl.a. städning och tömningsfrekvens. Av svaret framgår att de väntar för länge innan de tömmer. De försöker tömma när behållarna är fyllda till mellan 80 och 100 procent.

Då är de så fulla att de som skall lämna sina förpackningar måste trycka till förpackningarna som redan ligger i behållaren. Det är pappers- och plaståtervinningen som oftast blir fulla. Tömning vid max 80 procents fyllning är ett rimligare mål.

Även om det är ett problem att folk lämnar grovsopor som möbler och elektronik vid förpackningsinsamlingarna visade förvaltningens inspektioner att en stor del av nedskräpningsvolymerna är förpackningar som inte får plats i behållarna eftersom de töms för sällan.

Okontroversiella planärenden om bullerproblemen kan lösas

Miljönämnden tillstyrkte fortsatt planarbete för bostäder vid Holländareplatsen och Mandolingatan under förutsättning att våra synpunkter beaktas. Mandolingatan är speciellt intressant eftersom bostäderna byggs på en yta som idag är parkeringsplats. Bilparkering kommer i framtiden att ske i underjordiska garage eller i parkeringshus utanför området. Helt rätt.

Arvodet och lunchmackan redovisas som vanligt på min specialsida för gratis kalorier och andra förmåner. Något Sofia Arkelsten (M) borde ha tänkt för länge sedan. Protokoll och handlingar från dagens sammanträde hittar du här. Läs alla mina inlägg om miljönämnden i Göteborg.

Liknande inlägg:

1. Låt kommunen ta över förpackningsinsamlingen och låt förpackningsindustrin stå för kostnaden

2. Socialdemokraterna och Miljöpartiet i miljönämnden gör som Reinfeldt ändrar rapporteringen i stället för verkligheten

3. Chansen att bygga 500 hyresrätter i det gravt segregerade Örgryte kommer inte tillbaka inom överskådlig framtid

4. Tillsynsverksamheten enligt miljöbalken är fortfarande underfinansierade

5. Göteborg måste göra mer än vi gör idag för att nå klimatmålen

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: