EU-kommissionen vill förlänga olagligt fiskeriavtal med Marocko

Kommissionens beslut fattas bakom lykta dörrar. Vi får inte veta hur Cecilia Malmström har röstat.

Läser på Jonas Sjöstedts blogg att EU-kommissionen föreslår att det olagliga fiskeriavtalet med Marocko förlängs ytterligare ett år. Först nu vill EU-kommissionen utreda konsekvenserna av avtalet. Varför har de inte gjort det under de fyra år avtalet har löpt? Kommissionen fattar sina beslut bakom lyckta dörrar. Vi får inte reda på hur Cecilia Malmström, ansvarig för bland annat mänskliga rättigheter, har röstat.

Avtalet skall godkännas av EU-parlamentet och medlemsländerna. Vi skall nog inte hoppas för mycket på den borgerliga regeringen. Utrikesminister Carl Bildt är uppenbarligen ointresserad av ockupationen av Västsahara och mänskliga rättigheter. Utvecklingen i Egypten visar att det är först när folket reser sig som den borgerliga regeringen kan ta ordet demokrati i sin mun. Fram till dess var de beredda att sälja krigsmateriel och ammunition till förtryckarna. Vågar de säga något om Marockos olagliga ockupation av Västsahara eller väntar de till dess att europeiska fiskebåtar har plundrat all fisk först?

Frågan är om något annat land eller en majoritet av EU-parlamentets ledamöter vågar stå upp för mänskliga rättigheter? Det brukar gå enklare att prata om demokrati när eliternas ekonomiska intressen inte hotas och det bara handlar om fattiga människors rättigheter.

Läs alla mina inlägg om EU.

Media: TV4, SVD,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: