Söndagsutflykt till familjepysseldag på Borås museum

Lurviga rep blir snyggast.

I söndags drog hela familjen till Borås museum för att se utställningen Krona och krans samt deltaga i familjeaktiviteterna som bestod i lite tygpyssel och reptillverkning. Utställningen är liten och familjedagen bestod i två aktiviteter så i ärlighetens namn kanske det inte var värt en resa från Göteborg bara för detta besök. Å andra sidan var det fri entré och i kombination med någon annan aktivitet rekommenderar jag ett besök på det lilla museet beläget i Ramnaparken vid Ramnasjön en kort promenad från järnvägsstationen. Barnen hade kul och utställningen var trevlig i det lilla.

I Ramneparken finns även ett friluftsmuseum som jag antagligen är en riktig pärla sommartid. Där finns en liten servering och många gamla hus att titta på.

IT från förr
Kinnarumma gamla träkyrka från 1690-talet.
Trähus ditfraktat från omnejden.
Statlig infrastruktur i motljus.

Inne på familjedagen gjorde vi tygblommor och tvinnade rep med glitter och ludd. De andra gjorde praktiska ting som hundkoppel men vi fokuserade på ett estetiskt rep. Slöjdarna var hjälpsamma även om vissa svårigheter att kommunicera med de lite blygare barnen uppstod.

Hur skall man kunna bestämma sig när det finns så mycket att välja på?
Efter lite pillande...
...måste man pilla lite till.
Ett resultat värt att vänta på: ett eget rep med glitter och ludd.
Själv gjorde jag en tygros.

Utställningen bestod i slöjd för olika högtider i sju teman.

Även om utställningen skulle ha olika teman var det mest gott & blandat.

Titta in om du har vägarna förbi! Läs även Ilona Szatmari Waldau om textilmuseet i Borås.

Läs alla mina recensioner. Liknande inlägg:

1. Hjällbo pizzeria har fått ett ansiktslyft men plockade ut vegetarianan för tidigt

2. Reko ekofika på Grön ko

3. Regningt i Ransäter

4. Kören Amanda sjöng för Haiti på Världskulturmuseet

5. Bilder från London

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer

Lägg till →

 1. hej Jöran!
  den 9 mars (en onsdag) äger ett väldigt intressant samtal rum på ABF i göteborg på trappan. Det handlar om välfärden och arbetarrörelsen med bla Daniel Suhonen. Är det något du kan tänka dig att spela in?. Mer info:http://www.abfgoteborg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=883:arbetarorelsen&catid=59:politik-och-samhe&Itemid=44.
  hälsar lars

  • Jöran Fagerlund 24 februari 2011 — 11:36

   Å vad rörd jag blir av dina vänliga förfrågningar Lars. Intressant föreläsning. Kvällsaktiviteter finns det begränsat utrymme för i mitt liv just nu. Den här veckan har vi både fullmäktige (i kväll) och förmöte (måndag) så jag ligger lite minus kan man säga. Onsdagar är den kväll jag vanligtvis undervisar på Göteborgs Aikidoklubb och då behöver jag hitta en ersättare. Orsa kompani lovar inget bestämt med andra ord. För säkerhets skull kanske du skall kontakta ABF och be dem filma.

   På söndag skall jag dock filma ett evenemang med Line Barfod från danska Enhedslisten. Det kanske blir intressant för dig.

   • Hej Jöran!
    Tack för svar. Förstår ifall du inte kan. Låter väldigt intressant det som sker i biskopsgården, det kommer jag givetvis att se. Förresten kommer du filma från manifest analyse med bla Ali Esbati, hörde vaga rykten om detta. Det vore fantastiskt!

    ps lägger ett mejl till ABF om det.

    lycka till på mötet ikväll hälsar Lars.

 2. Det låter som en intressant dag i Borås. När jag är där brukar jag försöka hinna med ett besök på textilmuseet. Har aldrig varit där med barn men tror att det kan vara ett höjdarmuseum även för barn, om man kommer när det är visning av maskinerna och gör ett besök i Verkstan: http://www.boras.se/forvaltningar/kulturforvaltningen/kulturforvaltningen/textilmuseet/textilmuseet/verkstan.4.63fbc1fa126f45b1ad7800044668.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: