Årskonferensen tackade nej till erbjudandet om en Västsvensk vänsterveckotidning

Eva Calderon och Alireza Alipour från Backaföreningen avger sina röster i valet till distriktsstyrelse.

Helgens årskonferens är över och det är dags att jobba framåt. Vi har ett val att vinna, ett parti att bygga och en högerregim att välta över ända. Först i summeringen av årets distriktsårskonferens vill jag tacka för förtroendet att få sitta i valberedningen. Att vaska fram en bra blandning partikamrater till alla våra olika uppdrag är styvt göra och jag är ödmjuk inför uppgiften.

Personligen är jag naturligtvis besviken att det inte blev beslut om en utredning om förutsättningarna för en vänsterveckotidning i Västsverige. Debatten blev knepig på grund av den kortade talartiden och streck i debatten gjorde det svårt att reda ut ovidkommande argument. Jämförelsen med partiets tidning Ny Dag som lades ner 1990 är knappast relevant eftersom tidningsproduktionen då såg annorlunda ut. Det är som att diskutera kampanjstrategier baserade på SMS och mobilanvändning utifrån de förutsättningar minicalltekniken gav.

Nu  är dock beslutet fattat på årskonferensen och Vänsterpartiet har tackat nej till en möjlighet riskfritt ge ut en veckotidning. Det är fullt möjligt att ge ut en tidning i andra former så jag tro inte idén är död utan jag ser det som att partiet har försuttit en bra chans. Årskonferensbeslutet att börja med närradiosändningar kommer inte att få den draghjälp en tidningsredaktion kan ge och det extra budgetutrymme och frigörande personalresurser en veckotidning skulle innebära uteblir men det är bara att lägga manken till. Närradio står inte och faller med en tidning och tidningsidén står inte och faller med årskonferensbeslutet. Många har visat intresse och vi som vill försöka får helt enkelt sätta oss ner och slå våra kloka huvuden ihop. Om vi väl lyckas får vi inte vara bittra utan erbjudandet till partiet att få en officiell veckotidning kan ju kvarstå. I alla fall som jag ser det.

Josefin Brink förklarar hur röstningen går till genom strykning på listan.

Vi förrättade en hel del val och under rösträkningen uppstod en del tidsluckor trots att vi hade tidsbrist. Märkligt kan tyckas men man kan inte välja ersättare till styrelsen innan valet av de ordinarie är färdigräknat etc. Kanske hade det varit bättre att lägga några av d punkter på dagordningen som gjorde att vi tappade tid under lördagen kunde ha lagts här så att vi hade fått mer tid till debatt.

Hans Linde och Josefin Brink satt mötesordförande under söndagen.

Några av de saker som informerades om var kampanjen om världens bästa sjukvård. Josefin Brink komprimerade den timme hon hade till sitt förfogande enligt tidplanen till 7 minuter och 41 sekunder. Du ser resultatet här:

Josefin Brink, partistyrelsen.

Nyvalde distriktsordföranden Thaher Pelaseyed tackade den avgående styrelsen för deras insatser. Även detta kan du ser här på bloggen.

Nyvalde distriktsordföranden Thaher Pelaseyed tackar avgående distriktsordförande Elise Norberg Pilhem.

Förutom distriktsordförande Thaher Pelaseyed består distriktsstyrelsen av:

Ordinarie

Johan Zandin

Christian Larsson

Elise Norberg Pilhem

Anne-Christine Gillberg

Grith Fjeldmose

Stefan Coster

Henrik Holmqvist-Dinamarca

Birgitta Ceesay

Lisbet Buzleta

Erika Nilsson

 

Ersättare

Elin Öberg Börjesson

Sammy Lindfors

Michael Jonecrantz

När allt var klubbat och klart stämde ombuden upp i Internationalen.

Läs alla mina inlägg om årskonferensen 2011.

Annonser

2 Comments

Lägg till →

  1. Trâkigt att ârskonferansen ej antog förslaget om en veckotidning i ditriktet.Jag tror det hade gjort nytta .Större nytta en en närradiosändningar.Med en tidning tror jag partiet i Göteborgsdistriktet haft stora möligheter att framföra sina politiska ideer och tankar.Jag tror ocksâ att det dâ skulle stärka partiet bâde organisatoriskt och medlemsmässigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: