Varga nådde inte ända fram till seger med sitt feministiska budskap

Tappert försök av Sara Varga.

Eric Saade var andrahandsfavorit hos de flesta här hemma och i ärlighetens man har den nog bättre chanser i Tyskland än Sara Varga. Spring för livet hade dock varit en stark markering på två plan. För det första skulle det vara en återupprättelse av en mer traditionell schlagermelodi. För det andra skulle vi uppmärksamma det våld kvinnor utsätts för i hela Europa och i Sverige. Någon kanske tycker att musik och politik inte hör i hop. Jag tycker att Sara Varga har fört samman musik och politik på ett utmärkt sätt. Vanligtvis brukar det väl inte finnas ett bidrag med ett så tydligt budskap som i år. Det är väl mest kärlek annars. Förutom Nick Borgens World Wide Web 1997 och Christer Sjögrens I love Europe 2008.

Som TV-produktion tycker jag att finalen var bättre än deltävlingarna. Det är uppenbart att det blir för många låtar som är chanslösa som kommer med i deltävlingarna. Dessutom är röstförfarandet förkastligt. Med alla ”nollställningar av räkneverken” är det uppenbart att det handlar bara om att få folk att dra på sig fläskiga telefonräkningar. Ovärdigt public service.Finalens röstning är

Den som har jämställdhetsglasögonen på dygnet runt kan heller inte undgå att upptäcka att kvinnliga artister tycks missgynnas. Av alla som hamnade i ”andra chansen” var alla utom en kvinnor. I finalen var tre deltagare kvinnor och endast två tog sig vidare direkt från deltävlingarna. Christer Bjökman & co. får tänka om till nästa år. Lägg ner deltävlingarna och kör en stor melodifestival. Skippa de tråkiga sketcherna och intervjuerna med släktingar. Korta ner rösträkningen av de internationella rösterna så kanske det hela kan vara klart kvart över nio eller halv tio. Ett lagom format för en lördagkväll. Lite trist att ungarna nästan somnar innan segraren är korad.

Läs alla mina inlägg om feminism, jämställdhet och mäns våld mot kvinnor. Likande inlägg:

1. Feministisk schlager får en andra chans

2. Varför vill Robert Wells spela för en diktatur?

3. Varför älskar TV4 fascist-TV? del 2

4. Lägg ner fascist-TV TV4

5. TV4s fascistoida planer höll på att gå i baklås

6. TV4:s fascistideal räcker inte till en riktig final i Körslaget

Bloggar: Jinge,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Från Konfliktportalen.se: Jöran Fagerlund skriver Håller tummarna för Varga, Kaj Raving skriver Världens bästa sjukvård – då kan inte vinstintresset styra, >> 907 skriver Den stundande dystopin – Eller det stundande upproret?, domljuger skriver Lögn, förbannad lögn och liberalism, L. O. K. Ejnermark skriver Dagens bild 11/3-2011 – Meningsfylld meningslös kreativitet, Röda Lund skriver Dansk trotskist ny sosseledare?

Media: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,

5 kommentarer

Lägg till →

  1. Tja, Saades bidrag kan, ur politiskt synvinkel, vara en popkulturell allegori av Sveriges roll i EU. Vi vill vara med i gänget igen, men med Raj-Raj som kapten, så kommer vi aldrig nå dit igen.

  2. Bortsett från att din tydning av Schlagerresultaten är tveksam, missar du helt poängen med kvinnor och våld:

    Mäns våld mot kvinnor är inte ett större problem än våld i allmänheten och ”domestic violence” har oftare mannen som offer (!) och kvinnan som förövare (!). Jfr. tex. http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm Våldtäktsstatisk o.dy. från feminister är dessutom ofta mycket kraftig överdriven och ger en helt missvisande bild.

    Vad gäller genusglasögonen råder jag dig att ta av dem. Se http://www.aswedeingermany.de/50Humans/50Thinking/50Genusglasogon.html varför dessa gör långt mer skada än nytta.

  3. klen text av en kommunpolitiker. kan du inte skriva något vettigt eller? att du försöker är tragiskt!

  4. Vad säger den feministiska analysen om Dannys tafsande på kvinnors bakdelar? Se här vid 1:20:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: