500 demonstrerade i Göteborg för rätten till asyl

Demonstranterna gick från Götaplatsen till Gustav Adolfs torg.

På årsdagen av den USA-ledda invasionen av Irak 2003 samlades 500 göteborgare till demonstration för en humanare flyktingpolitik och rätt till asyl. Trots att Irak inte är säkert utvisar Sverige asylsökande dit.

Arrangörer var Asylrörelsen och Aktion mot deportation. Talare från Ung Vänster var Edit Adrell och från Vänsterpartiet talade Gustav Landström. Jag fångade Gustavs tal på film. Edit var första talare och det gick inte att komma ända fram tillräckligt fort, för att hinna fånga hela hennes tal, med barnvagn, stativ och kameraväska. En intervju fick jag dock efter demonstrationen. Det fick jag även med Nils Weijdegård.

Fler bilder:

Kolla in flyktingbloggen. Läs alla mina inlägg om asyl, solidaritet och fred. Liknande inlägg:

1. Skyll inte på Dan Eliasson, Chatrine Pålsson Ahlgren

2. Stödjande säkerhetsinsatser samma sak som stridande

3. Bryt EU:s frihandelsavtal med Israel och skicka en båt till

4. Avsiktliga oavsiktliga mord

5. Obama lovar att bara atombomba andra atombombsländer som en ”kompromiss”

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jöran Fagerlund skriver Friluftsdag i Isdala – lång restid för kort avstånd, L. O. K. Ejnermark skriver Intressanta analyser om Libyen – vad tycker vänstern?, >> 907 skriver Ett brev till en vänster med drömmar om populism, Stefan Bergmark skriver Finansera public service via skattesedeln, tusenpekpinnar skriver Arbetslöshet eller arbetstidsförkorting?, Kaj Raving skriver Övertidsarbete tränger bort arbetstillfällen

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Hej Jöran

    Finns det någon möjlighet att du kommer filma det superintressanta samtalet på folkets hus trappan ikväll?. Det handlar om Karl Marx och de som diskuterar är Sven Eric Liedman och Amerika Zavala. Klockan 19:00 börjar det. mer info här: http://www.abfgoteborg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=885:marx-grundrissegbrecht&catid=46:filosofi&Itemid=44

    • Jöran Fagerlund 21 mars 2011 — 17:05

      Tyvärr kan jag inte det. Vi har sammanträde med Väntepartiets fullmäktigegrupp. Tyvärr är väl fel ord. Det är ett trevligt gäng och ett viktigt uppdrag så prioriteringen är enkel för mig men det är tråkigt att inte kunna hjälpa till på alla sätt man önskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: