Stadsrevisionen besökte miljö- och kliatnämnden

Även Göteborg Energi besökte nämnden. Pia Persson och Magnus Witting informerade om planerna på vindkraft i Hakefjord.

Innan onsdagens sammanträde med miljö- och klimatnämnden träffade vi stadsrevisionen. Det blev en konstruktiv dialog även om det fortfarande är lite oklart för mig hur vi som nämnd vet att vi gör tillräckligt för att säkerställa att vi har en tillräckligt god intern kontroll. Det kanske ligger i sakens natur: intern kontroll blir man aldrig färdig med.

Själva sammanträdet inleddes med information om planerna på vindkraft i Hakefjord från Pia Persson och Magnus Witting på Göteborg Energi. Vi får hoppas att planerna går i lås. Det finns ännu många hinder som kan stjälpa hela projektet. Vi debatterade vindkraftsparken i fullmäktige veckan innan. Det är glädjande att den aversion mot vindkraftsparken som flera borgerliga ledamöter visade i fullmäktige var som bortblåst (sic!) i miljö- och klimatnämnden.

När det gäller beslutsärendena på nämndens sammanträde var det inte så stor debatt. Det ärende jag hade störst våndor med vara att avstyrka fortsatt planarbete för bostäder vid Klåvavägen inom stadsdelen Askim eftersom bullernivåerna inte klaras. Askim är en av stadens mest segregerade stadsdelar och i ett akut behov av hyresrätter. Däremot kan vi inte bygga usla, hälsovådliga hyresrätter. Vad som krävs är att minska biltrafiken. Minskar höginkomsttagarnas bilåkande skapas möjligheter till hyresrätter i det aktuella området.

Alla handlingar från sammanträdet hittar du här. Läs alla mina inlägg om miljö- och klimatnämnden i Göteborg.

Bilden är tagen med en Fujifilm Finepix X100 som jag testar under ett par veckor.

En kommentar

Lägg till →

  1. Skall man titta på vindkraftparker som heter duga så skall man bege sig ner till Danmark där i trakterna av Rödbyhavn på Lolland. Man finner en mycket STOR park. Till havs precis utanför kusten bygger EON en ännu större park…
    😉

    Men så är elektriciteten prissatt av marknaden ..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: