Fordonsgas besökte kommunstyrelsens styrgrupp för miljö, klimat och EU:s vattendirektiv

Bo Ramberg, vd Fordongas Sverige

I går  besökte Bo Ramberg, vd Fordongas Sverige, kommunstyrelsens styrgrupp för miljö, klimat och EU:s vattendirektiv för att gå igenom det senaste på biogasfronten. Göteborgs kommun är med våra olika bolag involverade i flera olika projekt.

Styrgruppen består av en representant för varje parti i kommunstyrelsen och vi fattar inga beslut. Däremot kommer vi med synpunkter till stadskansliet tidigt i processen. Klimatet i gruppen är prestigelöst och vi kan ha givande samtal över partigränserna, just därför att vi inte behöver fatta beslut. Vi vet alla vad som gäller om vi skulle behöva gå till omröstning i kommunstyrelsen. 

På gårdagens möte gick vi igenom analys och bedömning inför augustirapporten till kommunfullmäktige, delegationen för hållbara städers förlängda uppdrag, stadens klimatkompensation samt hur vi skall gå vidare sedan vi fått avslag på ansökan för vårt kustvattenråd.

I diskussionen kring klimatkompensation för de utsläpp stadens tjänsteresor orsakar framförde jag önskemålet att kompensationsåtgärderna faktiskt skall binda koldioxid, exempelvis genom trädplantering, och inte går till projekt som syftar till att minska tänkta framtida utsläpp. Dessa projekt brukar gå ut på att man exempelvis bygger vindkraft i stället för kolkraft i Kina. Det är i och för sig bra men det är svårt att se om investeringen skulle ha blivit gjord ändå. Därför är det säkrast att vi kompenserar våra utsläpp genom att binda upp motsvarande mängd koldioxid i form av biomassa.

Sist på mötet informerade Bo Ramberg, vd Fordonsgas, Sverige om utvecklingen på biogasområdet i regionen.

Om inlägget

Politik

4 kommentarer

Lägg till →

 1. Jöran du som möjligen har lite bättre koll på utvecklingen med Biogas produktion i VG regionen. Vet du vad som gör att utvecklingen inte tar fart. Jag tycker det borde byggas biogas anläggningar för fullt. Här hos oss norra Bohuslän pratar Rambo om det. Men jag har inte sett mycket till aktivitet.
  Jag har en svag aning om att det är offentlig upphandling och uppsamlingsområden över kommungränser som spökar.

 2. Apropå biogas eller ?

  Man kan fråga sig när den över förändringar och nyheter alltid gällande del av befolkningen skall ”lyfta blicken”. (som Ali säger i somnar spelet på Studio 33)

  http://www.studio32.nu/index.php/sommarspel-2011

  Den oro och förargelse över det utomeuropeiska kan bara bero på okunnighet eller ren och skär dumhet. Den stora frågan är hur man kan utveckla insikt och utsikt.

 3. Jag kunde inte hålla mig. Jag släppte loss på allt vad, som har tryckt på mig de sista åren. Det var på spårvagnen i Gbg. ”Är det ingen, som ser att vårat land Sverige har blivit okuperat av ett helt utom-européiskt folk, som har sin religion med sig hit till Sverige!
  Islam är en krigisk religion mot oss. Vi, som ännu har en kristen kultur. Denna massinvandring i form av flykt och invandringspolitik, kommer inte att sluta på annat vis, än i ett blodigt inbördeskrig. Jag kommer ännu så väl ihåg hur Sveriges ledare Tage Erlander varnade just för folket från Mellanöstern i TV 1969.
  I Juni skall islams nya moské invigas. Nu handlar det inte om politik, mellan nazister och kommunister. Utan nu handlar om olika religioner, Våran kristna, som vi har haft här uppe i Norden i tusen år, äventyras nu och är oförenlig med islams religion. Ingen av alla passagerarna sade någonting. Men faktum är, att det är svenska folket har blivit kuvat och förljugat av alla politiker och journalister. Eller hur???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: