Inte så kaotiskt som befarat att ha med barnen till partiskolan

Den 15 februari 2003 var vi 25000 fredsaktivister längs Avenyn i protest mot invasionen av Irak.

Det blev inte så kaotiskt som befarat att ha med barnen till mitt föredrag på årets upplaga av partiskolan. Inte om jag får säga det själv i alla fall.

Precis som tidigare år kom diskussionen in på hur stor påverkan på miljön vi har som individer och konsumenter jämfört med hur stor förändring som uppnås med politiska medel.

Det är inte enkelt att ge definitiva svar på dessa frågor. Båda ansatserna är viktiga. Det viktiga är att frågorna diskuteras och det gjorde de i kväll. Riktigt bra diskussioner och många bra synpunkter.

Själv hade jag förändrat min inledning lite jämfört med tidigare år. Jag tog i alla fall utgångspunkt i de två frågor som formade min ungdomsgeneration politiskt: kampen mot kärnvapen och kampen mot miljöproblemen.

Min presentation hittar du här.

Någon kanske tycker att det är oansvarigt att ta med barnen på partiaktiviteter. Själv tycker jag att det är oansvarigt att låta barn växa upp i ett kapitalistiskt samhälle och inte göra allt för att avskaffa det. Kanske minns ungarna sin barndom som lite tråkig men förhoppningsvis får de en bättre framtid utan kärnvapen och miljöförstöring.

Annonser

4 Comments

Lägg till →

 1. ”Hejsan” Jöran.
  Vad jag befarar är inte att kommunister eller nazister,råkar i luven på varandra.
  Nej det är. Att det kommer att bliva, en upp rensning mellan kristna och islamister. inte bara här i Sverige, utan det kommer då att gällla hela Europa.
  Antingen, så åker det islamiska folket ut ur Europa. Eller så får de kristna europèerna lära sig, åt vilket håll Mekka ligger, och falla i bön däråt 6 eller 8 gånger dagligen. Ty de islamiska milittärerna. Var mycket noga med det. Åtminstånde då de larde upp den kristna befolkningen i Biafra (Nigeria) då jag var där 1970. Då jag var där och såg.
  Att förena islamister och krristna ett och samma land, Är omöjligt,
  Eftersom de har så olika lagar. Och olika tankegångar, om livet.
  Eller hur???

 2. Så du menar på fullaste allvar att kärnvapen och miljöförstöring är ”kapitalistiska egenskaper” och någonting som enligt dig inte funnits i kommunistiska samhällen… ?

  Har du redan glömt hur miljöförstörande östblocket var med sin ålderdomliga och utdaterade teknik där resurser inte ”kostade” något utan sågs som allmänna tillgångar? Tjernobyl? Sovejtunionen med sitt känvapenprogram?

  Nej Fagerlund! Det är dags att läsa på lite!

  • Jöran Fagerlund 24 september 2011 — 19:05

   Nej men jag menar att det krävs en socialistisk utveckling för att komma till rätta med problemen. De forna öststaterna eller dagens Kina kan väl knappas kallas socialistiska eftersom de var diktaturer och demokrati är en nödvändighet för att ett samhälle skall kunna kallas socialistiskt enligt mig.

 3. Det skall böjas i tid det som krokigt skall bli! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: