”Det behövs en fredskultur både i klassrummet och globalt” Karin Utas Carlsson om sin bok

Karin Utas Carlsson samlar namn mot kärnvapen på bokmässan.

Lite av en årlig tradition har det blivit för mig att hjälpa till med affischer och en gammal iMac från 2001 att visa hemsidan Lär om kärnvapen på i Yrkesgrupper Mot Kärnvapens monter på bokmässan. I år gjorde jag även en radiointervju.

Karin Utas Carlsson är nybliven pensionerad barn- och skolläkare samt fil. dr. i pedagogik. På bokmässan presenterade hon boken Hantera konflikter och förebygg våld som hon har skrivit tillsammans med Anette Rosenberg Kimblad. Läs mer om boken på förlagets hemsida.

Lyssna på, eller ladda ner, intervjun här:

Monica Engvall i YMK:s monter.

Fler Bilder att titta på som bildspel medan du lyssnar på intervjun:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs alla mina inlägg om fred och kärnvapen. Liknande inlägg:

1. Göteborg hedrade atombombernas offer på Hiroshimadagen

2. Fredsrörelsen optimistisk om kärnvapennedrustning på bokmässan

3. Fredsrörelsen hedrade atombombens offer och krävde att Carl Bildt agerar för kärnvapnens avskaffande

4. Är en värld fri från kärnvapen inom räckhåll?

5. Göteborg kommer, på mitt initiativ, att ansluta sig till Borgmästare för fred

Media: 1,2,3,4,5,6,7,

2 kommentarer

Lägg till →

 1. Jag såg på Agendaprogrammet i TV:n. Där politikerna höll på att debatterar. Den,som var mest Sverige-vänlig var ju Jimmy Åkesson.
  Men inte ett enda ord det nämndes om den islamiska massinvandringen. Det var lite tjafs om, att Sverige bör ta in mera folk från Eritrea. Jimmy Åkesson, ansåg att vi bör hjälpa dem där nere. Medan den snygga Anni Lööf tyckte att de kunde förenas här uppe i Sverige istället? Trots att i Eritrea råder islamisk religion?
  Att blanda in den islamiska religionen ännu mera här uppe i Sverige. Var just det, som Tage Erlander varnade så skarpt för i TV. Det är lika farligt, som det var under Andra världskriget, att blanda ihop nazister och kommunister i ett och samma land. Eller Hur???
  Ingvar i Gbg.

 2. Ja man kan verkligen undra över, vad det är för rövare, som vi har som toppolitiker? Deras girighet. Och deras kristna Sveige-fientlighet. Är mycket farlig för Sveriges framtid! Det är en mycket stor ”katstrof”. som håller på att biledas nu, för hela den svenska befolkningen att ta in så mycket av den utomeuropéiska befolkningen, som bor i Afrika och Mellanöstern.
  På mig och många andra, som har en kristen religion, som bakgrund. Har ännu inte glömt Tage Erlanders, skarpa varning, som han höll i TV 1969. Två månader innan han lämnade över sitt ministerjobb, till Olof Palme. ”Att för tusan”. Släpp inte in något folk från Libanon eller Mellanöstern. Vi får då en storreligions-fientlig ”katastrof”, här uppe i Sverige; som blir mycket svår för det kristna svenska folket, till att reda ut. Eftersom vi har haft en kristen kultur häruppe i Norden. Ända sedan vi hade ”Asatro”, för drygt tusen år sedan. Eller hur???
  Ingvar i Gbg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: