Äntligen bloggpremiär för de rödgröna i Göteborg

Ännu är det bara Anneli Hulthén av gruppledarna som skrivit på bloggen men inlägg från Kia Andreasson och Mats Pilhem lär komma.

I fredags öppnade rodgrontgoteborg.se, en blogg där de rödgröna i kommunstyrelsen kommer att ”kunna vara lite mer personliga än i kommunstyrelsen.”

”Äntligen!” säger jag. Detta har jag velat se sedan vi beslutade att bilda majoritet i kommunfullmäktige. Bloggen har alla möjligheter att överträffa högerminoritetens bloggförsök. De rödgröna skriver personligt. Alliansen lägger bara ut texter, av den anonyma författaren ”Alliansen i Göteborg”, som ser ut som pressmeddelanden.

Det är den direkta antitesen till en blogg. Pressmeddelanden lägger man ut i pressrummet på en hemsida. På en blogg skriver man personligt. Det är klart att man kan återanvända texter eller publicera pressmeddelanden men om det är det enda man gör blir det inte mycket till blogg.

Jag hoppas att de rödgröna tar chansen att bli mer personliga och bjuda in till diskussion med medlemmar och väljare genom att resonera lite mer öppet kring aktuella frågor och inte bara kommentera i efterhand via massmedia eller redovisa publicerade texter som Alliansen gör.

Av gruppledarna är det bara Anneli Hulthén (S) som postat ett inlägg hittills. Anneli är ingen nybörjare i bloggosfären. Hon bloggade åt GT och GP inför valet. Flitigast de första dagarna har Marina Johansson varit.

Läs alla mina inlägg om kommunstyrelsen i Göteborg.

En kommentar

Lägg till →

  1. Det behövs rödgröna bloggar just nu! Klimatförändringarna ligger inte högt på journalisternas agenda, direkt! Har själv skrivit ett inlägg idag om den ”objektiva” rapporteringen i SVT. Erika Bjerström var mer bekymrad över miljörörelsens ”naiva” beteende än klimatförändringarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: