”Kuba eller USA?” Mitt svar och några bilder från partiledarutfrågningen

Inför morgondagens arla morgonfärd till partikongressen i Uppsala kollade jag några gamla blogginlägg och upptäckte att jag ännu inte har publicerat bilderna från partiledarutfrågningen i Göteborg i november. Jag lade helt enkelt all kraft på att få upp filmen på min youtubekanal. Nu får ni chansen att se bilderna.

Det var en intressant utfrågning och en sak som kommenterades en del efteråt var frågan om kandidaterna ansåg Kuba eller USA mer demokratiskt. Kandidaterna svarade bra men som oftast missas en dimension i frågeställningen. Vi är politiskt aktiva och jag brukar svara på liknande frågor att jag skulle tillhöra oppositionen både i USA och på Kuba precis som jag tillhör oppositionen i Sverige. Jag är inte nöjd med Sverige, Kuba eller USA. Jag vill bygga socialism och det kommer jag att göra oavsett var jag bor. Gör jag större nytta att kämpa för yttrandefrihet på Kuba eller för att bryta storbolagens makt i USA? Vet inte. Troligtvis gör jag störst nytta i kommunalpolitiken i Göteborg. Därför kämpar jag för socialismen här.

Läs alla mina inlägg om kongressen.

Media: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10, 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 ,21,22,23,24,25,26,27,

Annonser

Om inlägget

Politik

2 Comments

Lägg till →

  1. Bra inlägg, tycker också frågan om USA eller Kuba är märkligt ställd och personligen inget jag bryr mig om. Kubas politik har jag sällan möjlighet och ta ställning till men brukar vara rätt splittrad där. USA hörs desto oftare och i princip alltid har jag negativa åsikter om dom. Var själv aktiv i Ung Vänster en gång i tiden men har lämnat (V) helt nu. Så länge ni har minsta samarbete med högerpartiet (S) så tänker jag inte göra något för och gynna er tyvärr. Jag tror (V) kan bli ett seriöst alternativ, men då måste man bryta beroendet av högerns lakejer.

  2. Du kan ju passa på att fråga din partikamrat Dinamarca om hon åkte tåg (så som hon vill att alla andra skall göra) eller om hon var så stressad och hade så mycket att göra så att hon var tvungen att åka taxi till flyget…
    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: