Siffror, siffror, dubbelt upp med siffror på parallellstyrelsemöte

Fler än vanligt var på plats i styrelserummet idag.

På 70-talet såg jag parallellslalom på TV med Ingemar Stenmark, Stig Strand, Hansi Hinterseer, Gustav Thöni, Franz Klammer, Pirmin Zurbriggen, Bojan Krizjaj samt bröderna Phil och Steve Mahre. Idag var jag med om mitt första parallellstyrelsemöte. Som ett led i fusionen mellan Poseidon och HjällboBostaden är Poseidons styrelse även styrelse för HjälboBostaden. För att förenkla för revisorerna idag växlade vi mellan styrelsemötena och hoppade mellan dagordningspunkterna. Det var lite snårigt för mig som mötesordförande men inte ogörligt.

Som vanligt var det många siffror att hålla reda på eftersom en god ekonomi är viktig när vi hanterar hus som kanske står i 50 eller hundra år till. I dag blev det alltså dubbla uppsättningar av alla siffror när vi förberedde bokslut till stämmorna för de båda bolagen.

Vi hann även med viktiga och intressanta framtidsdiskussioner. Det är glädjande att Poseidon och HjällboBostaden är så välskötta bolag. Det ger oss muskler att ta tag i en av Göteborgs stora utmaningar: bygga fler bostäder. ill skillnad mot privata verksamheter är ekonomin inte målet med verksamheten och verksamheten medlet att skapa pengar utan målet är verksamheten – skaffa bostäder åt fler – och medlet är pengarna.

Läs alla mina inlägg om Poseidon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: