Göran Greider i Angered om den ekonomiska krisen

Göran Greider åter igen på Blå Ställets scen i Angered.

För ett år sedan talade Göran Greider om Olof Palme på ett fullsatt Blå Stället i Angered. I onsdags äntrade chefredaktören för Dala-Demokraten scenen, 23 kilo lättare, och pratade om den ekonomiska krisen.

Salen som till vardags är skolmatsal för Angeredsgymnasiet var lika fullsatt i förrgår och publiken bjöds på en karaktäristisk greidershow. Få har förmågan att vara så spretig och samtidigt knivskarp i analysen. Associationsbanorna flödar fritt  i tid och rum. Historiska skeenden i fjärran länder blandas med svensk nutidshistoria, dagsaktuella utspel om höjd pensionsålder och personliga anekdoter.

För er bloggläsare med lite mindre tid till godo just nu försökte jag sammanfatta det jag tycker var det centrala i föredraget i form av en videointervju. Ett perspektiv jag saknade i Göran Greiders föredrag var det feministiska. Jag saknade också resonemang om arbetstidsförkortning som en lösning på krisen. Därför passade jag på att fråga om bl.a. detta i intervjun:

För er som vill slippa mina ledande frågor eller önskade att ni var på plats i onsdags och som har lite mer tid på fredagseftermiddagen eller i helgen har jag lagt upp hela föredraget:

Det är väl ändå i egen hög person med fria tyglar som Göran Greider avnjuts bäst? Passa på och lyssna till den inbitne, trogne socialdemokraten ge Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet beröm medan det egna partiet, arbetarrörelsen i stort och miljöpartiet får välmenande och välgrundad kritik.

Fler bilder:

Liknande inlägg:

1. Göran Greider besökte Blå Stället med sin egen Olof Palme

2. Det finns för många företag i Sverige och entreprenörsmyten är skadlig

3. 300 firade internationella kvinnodagen i Angered

4. Välbehövlig dialog kring skolorna i Angered

5. Röd politik för en grön miljö

Läs alla mina inlägg om Angered, ekonomi, socialism, kapitalism, feminism, klimat och miljö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: