Bra diskussioner inför budget 2013

Riksdagsledamoten Eva Olofsson berättade om Vänsterpartiets budgetmotion i riksdagen.

Det var ett perfekt väder för en heldag i stadshusets hörsal. Vänsterpartiets distriktsstyrelse, fullmäktigegrupp och övriga parlamentariker samlades för att prata om budget 2013. Vi delade in oss i grupper för att fördjupa oss inom olika områden. Själv hamnade jag i gruppen för äldreomsorg. Riktigt spännande då jag oftast jobbar med andra frågor.

Det ekonomiska läget ser bekymmersamt ut. Därför är det skönt att vi har den rödgröna avsiktsförklaringen som en slags backventil. Där kan man läsa:

Vi värnar om välfärden och vill säkra dess kvalitet och innehåll. Vi vill investera i framtidens välfärd genom att förstärka och bygga ut verksamheter efter göteborgarnas behov.

Det innebär att förbättringstakten kanske saktas ner men det finns inget utrymme för nedskärningar av välfärden i den rödgröna majoriteten. Avsiktsförklaringen är enkelriktad. Den ger bara möjlighet att gå framåt, inte bakåt.

Av lättförståeliga skäl vill jag inte avslöja något av vad som sades i de olika diskussionerna. Ni får vänta och se vad själva förhandlingen ger. Däremot kan jag bjuda på några fler bilder:

Läs alla mina inlägg om kommunfullmäktige, Poseidon och miljönämnden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: