Givande samtal hos Assyriska Ishtar förening

Kamal Ibrahim, ordförande i Assyriska Ishtar förening.

Idag var jag inbjuden till Assyriska Ishtar förening i Hjällbo att berätta om Vänsterpartiet. Det blev en givande tillställning där mötesdeltagarnas frågor fick styra samtalet. Vi pratade om ekonomisk politik, fördelning, marxism, feminsim, klimat, miljö och arbetsmarknad. Jag passade även på att informera lite om vad som händer när Bostads AB Poseidon tar över HjällboBostaden. 

Det är alltid trevligt att vara i Hjällbo. Mycket har hänt sedan jag bodde där på 90-talet. Samtidigt är det nedslående att höra de många skräckhistorierna om Fas-3. Det är inte ett värdigt sätt att behandla männisor och det är inte åtgärder som leder till jobb. Ett sådant slöseri med talang, entusiasm och människovärde. Det vore betydligt bättre att anställa fler i offentlig sektor och kämpa för höjda lägstalöner. Det skulle skapa efterfrågan i butikerna i Hjällbo. Merkostnaden för att ha människor offentligt anställda är inte speciellt mycket högre än att ha dem offentligt arbetslösa.

Det är uppenbart att Vänsterpartiet har ett starkt stöd för vår politik och våra idéer i Hjällbo. Det gäller bara att få folk till valurnorna och, viktigare än så, att skapa möjligheter för engagemang i partiet. Jag hoppas att i alla fall några av de 40-deltagarna i mötet går med i Vänsterpartiet Angered.

Läs alla mina inägg om Hjällbo, kommunfullmäktige, Bostads AB Poseidon, miljönämnden, ekonomi, segregation och feminism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: