Angeredspriset 2012 till kulturföreningen Salvador Allende och Radio de 19 Abril

Idag, på Hammarhullekarnevalen, delade Vänsterpartiet Angered ut sitt hederspris: Angeredspriset. Det går till en person eller förening som gjort betydande insatser för Angered. I år går priset till kulturföreningen Salvador Allende och Radio 19 abril. Prisutdelare var riksdagsledamoten Eva Olofsson (V)
– Solidaritetsarbete med människor i Latinamerika har konstant varit en prioritet för föreningen. Ett annat viktigt steg var att integrera ungdomar i föreningens liv. Genom Arbetsförmedlingen kunde föreningen starta ett ungdomsprojekt och hålla kontakt med skolor och folkhögskolor i Angeredsområdet, berättar Yvonne Palm (V) ledamot i SDN Angered.
– Radioverksamheten har blivit en skola i radioproduktion för nya intresserade.”Radio 19 abril” sänder idag 18 timmar i veckan, fortsätter hon.
Angeredspriset delas ut på stora scenen kl. 17.05 på Hammarkullekarnevalen.
– Kulturföreningen ”Salvador Allende” och ”Radio 19 april” har under sina 26 år arbetat som en ideell organisation utan någon vinst. För deras insatser är de välförtjänta och värdiga mottagare av Angeredspriset 2012, avslutar Yvonne Palm.

Bakgrund:
År 1985 bildades Kulturföreningen Salvador Allende av kvinnor och män från olika sektorer ur det dåvarande chilenska socialistpartiet som kom från Chile som politiska flyktingar.
”Radio 19 abril” grundades 29 november 1986 som en viktig del av kulturföreningen med mål att informera på spanska om allt som hände i Latinamerika och hela världen, och framför allt, försvara det egna språket och främja integration.
Två år senare börjar föreningen och radioverksamheten att öppna sina dörrar för andra latinamerikaner. Bland föreningens medlemmar kan vi idag räkna personer från olika länder som: Bolivia, Uruguay, Argentina, Paraguay, Chile, Mexico, Ecuador, Kuba, Spanien och Sverige.
Salvador Allende Kulturföreningen arrangerar varje vecka en filmklubb för spansktalande. Varje år under Hammarkullenkarnevalen fungerar föreningen som en viktig träffpunkt for alla.

Fler bilder:

Läs alla mina inlägg om Hammarkullekarnevalen och Vänsterpartiet Angered.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: