Med ekonomisk demokrati kan vi bygga biogas för framtiden

Biogas kan användas till mer än fordonsbränsle.

Kvällens sista debatt för mig handlade om Göteborg Energis investering i en anläggning för flytande biogas. Det blev en rätt hård debatt med Martin Wannholt (M) och Tom Heyman (VägV). Jag frågade bl.a. vilken människosyn de har som reducerar medborgarna till skattebetalare.

Dessutom lyfte jag fram behovet av ekonomisk demokrati och en stark offentlig sektor som kan agera när de privata företagen passivt avvaktar. Lyssna på, eller ladda ner, mitt inlägg:

Läs alla mina inlägg om klimat, biogas och kommunfullmäktige.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. ”Ekonomisk demokrati” .. Dvs du menar en socialisering eller hur men att detta ord är för ”belastat” och du väljer en fin och förskönande eufemism i Orwellsk nyspråksanda..

    • Jöran Fagerlund 02 juni 2012 — 20:34

      Nej det är ingen omskrivning. Vi vill ha ekonomisk demokrati och socialisering av viktiga verksamheter, dit energiproduktionen måste räknas, är ett viktigt verktyg. Men nu är ju Göteborg Energi redan demokratiskt styrt och gemensamt ägt så vi behöver inte socialisera det bolaget. Du får nog läsa på lite mer innan du slänger dig med olika marxistiska ord. Eller i alla fall börja med att skaffa dig en ordbok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: