Rätt att avskaffa köp och sälj i vattenförsörjningen

Rent vatten är en mänsklig rättighet.

Vatten är en mänsklig rättighet och när de vällovliga ambitionerna att prissätta naturresurser och ekosystemtjänster används som argument för privatiseringar av gemensamma resurser. vatten är det rätt att Göteborg går år motsatt håll och avvecklar köp och sälj.

Nu skall Kretskoppsnämnden och Göteborg vatten slås samman till Kretsslopps- och vattennämnden. Gott så. Köp och sälj är en viktig strategi i högerprojektet New Public Management. Det leder till suboptimeringar och innefektivitet.

På ret personliga planet är jag glad över att jag lyckades övertala de övriga rödgröna att skippa namnet Kretslopp- och Vattennämnden till förmån för det mer korrekta Kretslopps- och vattennämnden. När ett redan sammansatt ort som slutar på en konsonant kombineras med ett till ord används ett foge-s. Det är därför vi säger vägkarta och järnvägskarta. Att skriva Vatten med versalt v blir fel eftersom det kan tolkas som en uppräkning av två nämnder: Kretsloppsnämnden och Vattennämnden. Dvs. motsatsen till en gemensam nämnd.

Lyssna på, eller ladda ner, mitt inlägg:

Läs alla mina inlägg om vatten, kretslopp och kommunfullmäktige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: