Det internfeministiska arbetet går framåt

Christian Larsson och Anjelica Hammersjö höll i mötet för den manliga halvan av årskonferensen.

Som brukligt inleddes partidistriktets årskonferens med en internfeministisk utbildning och könsseparata möten. Utbildningen hölls av riksdagsledamoten och partistyrelsemoten Rossana Dinamarca.

Nytt för i år är att årskonferensen skall ha varvade talarilstor. Vi har sedan länge jobbat med talarilstor där de som redan har talat får vänta på alla som talar för första gången innan de får tala igen. Nu blir det alltså så att presidiet varvar män och kvinnor. Det innebär att en kvinna som begär ordet senare kan få gå före de män som redan står på talarlistan.

Dessutom kommer det att bli tydligt direkt på mötet att det oftast är fler män som står i talarstolen. Förra året var fördelningen av ombuden 50/50 men i talarstatistiken hölls 2/3 av inläggen av män.

Den nya talarordningen var det vi diskuterade på männens separata förmöte. Mötet leddes av Christian Larsson och Anjelica Hammersjö.

Fler bilder:

 

Läs alla mina inlägg om distriktsårskonferensen 2013.

5 kommentarer

Lägg till →

 1. Manliga feminister har lika liten status som bisexuella hos RFSL.
  Valerie Solanas i sin klassiska bok SCUM-manifestet:

  ”Svaga män som mjäkar med kvinnorörelsen förtjänar inget annat än förakt, men det finns ingen anledning att visa det. Låt dom mjäka sig. Låt oss utnyttja dom och låt dom springa våra ärenden. Låt dom tala sig hesa för jämställdhet mellan könen. Låt dom arbeta för mannens mentala och sociala kastrering. Låt dom nyttiga idioterna hjälpa till med att förbereda arbetet för mannens kastrering och slutliga fysiska likvidering.”

 2. Roger Svensson 04 mars 2013 — 10:31

  Bra och progressivt av V. Men tyvärr blundar man fortfarande för en del orättvisor, visst kön är viktigt men det finns ju andra faktorer som är minst lika viktiga att ta hänsyn till! För att uppnå verklig jämnlikhet, och ha en konsekvent identitetspolitisk linje, så måste man även ta hänsyn till ålder, sexuell läggning, etnicitet, hudfärg, ev. religiös övertygelse, handikapp, inkomst, utbildning, bostadsort osv. Här bör man därför inte tveka att göra en detaljerad kartläggning av både medlemskåren och ombuden för att rätta till ev. skevheter genom att kvotera in personer som representerar för närvarande är underrepresenterade grupper. Hur är det t.ex. med andelen bisexuella, färgade, judar och muslimer bland representanterna, motsvarar den verkligen andelen bland medlemmarna?

  • Jöran Fagerlund 04 mars 2013 — 10:51

   Vi jobbar även med mångfaldsfrågor och det är viktigt att komma ihåg att jämställdhet mellan kvinnor och män inte är en fråga om inkluderande av minoriteter. Kvinnor är ingen minoritet.

 3. Är det speciellt ”jämställt” att ha separata könsseparerade möten?

  Sedan så skulle jag vilja veta din åsikt om den maffiaverksamhet som några sydamerikanska ”kommunister” i Västerorts Syndikalistiska förening sysslat med genom att sälja svenska arbetstillstånd dyrt till sina ”landsmän”…

 4. Manliga feminister är kanske det mest negativa som jag har skådat.
  Män som sviker sina bröder.
  Nej, krossa feminismen och protestera mot manshatet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: